ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de modificare a Codului Fiscal = rezultatul unor infractiuni săvârșite de Ministrul Finantelor, Ministri si Prim - Ministrul Romaniei!

Parlamentul Romaniei nu poate sa permita intrarea in vigoare a unei legi care este rezultatul unor infractiuni!

Camera Deputaților, Senatul și Președintele României trebuie să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârșite în exercițiul funcției lor, conform art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei!

Prin proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung contine printre altele și modificarea Codului Fiscal în sensul MAJORĂRII IMPOZITELOR ȘI TAXELOR PE CARE TREBUIE SĂ LE PLĂTEASCĂ CETATENII ROMÂNI, ADICA CETATENII ROMANI SA PLATEASCA MAI MULTI BANI LA STAT

Potrivit art 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică: 

- Ministerul Finantelor Publice ca initiator al Proiectului de lege trebuia sa publice un anunt pe site-ul sau si sa stabilească o perioadă DE CEL PUTIN 10 ZILE CALENDARISTICE pentru a primi propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice (conform art. 7 alin 4 din Legea nr. 52/2003)
 
Acest ANUNT A FOST PUBLICAT pe pagina Ministerului Finantelor Publice la data de  19.09.2023, cele 10 zile calendaristice expirau la data de 03 OCTOMBRIE 2023. 
 
- Proiectul de act normativ se transmite SPRE ANALIZĂ ȘI AVIZARE  autoritatilor publice interesate NUMAI după definitivarea lui pe baza propunerilor, sugestiilor sau opiniilor primite, adică numai după data de 03 OCTOMBRIE 2023. 

Cu toate acestea, ÎNAINTE de expirarea termenului pentru primirea de propuneri, sugestii sau opinii (03  octombrie 2023):

- proiectul de lege a fost transmis spre avizare Consiliului Economic si Social și Consiliului Legislativ
 
- ieri, 25.09.2023, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de lege. 
 
Procedand in acest fel, membrii Guvernului României, au încălcat dispozițiile exprese ale art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, cu vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale cetatenilor romani de a participa la procedura de elaborare a proiectelor de legi, deoarece:
 
- nu le este permis cetatenilor să transmita propuneri, sugestii sau opinii cu privire la acest proiect de lege care să fie avute in vedere de initiatorul proiectului de lege;
 
- nu s-a organizat dezbaterea publică prevăzută de art. 7 alin 9 și 10 din Legea nr. 52/2003 și nu li s-a permis cetatenilor să participe la această dezbatere publică. 

Cu toate acestea, în ședința de ieri, 25.09.2033, Guvernul României a aprobat acest proiect de lege si l-a transmis parlamentului Romaniei, iar în sedinta comuna de azi a Senatului si Camerei Deputatilor, Guvernul Romaniei vrea să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului României pentru ca acest proiect să devină lege, fără nicio dezbatere publică. 
 
Astfel, încălcând dispoziții exprese din Legea nr. 52/2023, Ministrul Finantelor Publice și membrii Guvernului, în exercițiul funcției lor,  au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută și pedepsită de art. 297 Cod Penal și răspund penal conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială. 

Potrivit art. 1 din Legea nr. 115/1999: ” Guvernul, în întregul său, și fiecare dintre membrii acestuia sunt obligați să își îndeplinească mandatul cu respectarea Constituției și a legilor țării, precum și a programului de guvernare acceptat de Parlament.”

NU MAI PUTEM ACCEPTA SĂ SE ADOPTE LEGI CARE SUNT REZULTATUL UNOR INFRACTIUNI SĂVÂRȘITE DE MEMBRII GUVERNULUI ÎN EXERCITIUL FUNCTIEI LOR, ÎN PERIOADA DE ELABORARE A PROIECTELOR DE LEGI, IAR ULTERIOR SĂ FIE OBLIGATI CA CETATENI SĂ RESPECTAM ACESTE LEGI, CA DACA NU LE RESPECTAM SUNTEM SANCTIONATI CU AMENDA SAU CU INCHISOAREA!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews