ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dreptul la apărare este un drept fundamental. Însă, prin intermediul lui vă apărați toate celelalte drepturi și libertăți fundamentale. Avocații, față de rolul pe care îl au în societate, pot să fie o forță. 

O forță care să impună tuturor ”organelor statului” (fie ele autorități sau instituții publice) să respecte Constituția, să respecte drepturile, libertățile și interesele legitime ale omului. 

Dar, din păcate, avocații au fost dezbinați, tocmai pentru a nu putea să fie forța care să fie ”apărătorul” societății.
S-a acționat pe diverse planuri la dezbinarea avocaților și anihilarea rolului pe care îl au în societate. 

Însă, acest protest poate fi un început. Un început în care avocații să își recapete vocea și forța pentru îndeplinirea rolului pe care îl au în societate. 

Sper ca toți avocații să conștientizeze că menirea noastră în societate este aceea de a apăra Constituția, drepturile, libertățile și interesele legitime ale omului, să nu se mai lase dezbinați și să acționeze pentru a își îndeplini menirea. 

Înainte de toate, înainte de interesele personale: Constituția, drepturile, libertățile și interesele legitime ale omului trebuie să primeze, pentru că ele sunt ale tuturor cetățenilor (avocați sau neavocați). 

Avocații au nevoie de suportul tuturor cetățenilor, întregii societăți în demersurile lor pentru a se restabili ordinea constituțională în România. 

Ignorarea Constituției, a drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale omului în propriul nostru stat ne-a transformat pe toți în cetățeni captivi în fața unor abuzuri, fără să mai avem vreo pârghie legală efectivă. 

Asta trebuie să înceteze!

O mână de oameni nu pot subjuga un popor!

Fiți alături de avocați și să recâștigăm ce am pierdut:  

Constituția!

Supremația Constituției!

Drepturile, libertățile și interesele legitime ale omului!

Toate organele statului roman să reintre în matca constituțională, să își respecte obligațiile și să își îndeplinească atribuțiile ce le revin!

Să respecte Constituția, supremația Constituției!

Să respecte și să garanteze drepturile și libertățile fundamentale ale omului!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mulți, prea mulți am jurat asta!

Este timpul să ne respectăm jurământul!