ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se găsi Ministru Sănătății să propună reguli de la el putere. 

Se gândi să propună ca personalul medical nevaccinat să fie obligat să se testeze pe banii lui ca să meargă la muncă. 

Că personalul vaccinat garantează Ministrul Sănătății că nu transmite nimic. 

Oare o fi auzit-o pe ia cu toți sau niciunul?

Dar, pe aia cu cel care se găsește să emită acte administrative normative poate să le emită numai pentru executarea unei legi și trebuie să mai respecte și Constituția, o fi auzit-o?

Dacă nu, îi recomand să citească Codul administrativ și Constituția și să mai citească și niște decizii ale CCR. Să se mai uite și prin Codul muncii și mai sunt vreo două  legi. 

Că așa cum nouă ni se spune că nu putem să invocăm că nu cunoaștem legea, cu atât mai mult un ministru  nu poate să invoce că nu o știe. 

Cine vrea să fie ”conducător” mai trebuie să învețe o țâră și cum e cu legile și Constituția, indiferent cât de bun specialist o fi el pe domeniul lui, că atunci când emite acte administrative normative (că ordinele de ministru aia sunt), legea și Constituția trebuie să o pună în executare, nu ce îi trece prin cap, ce ar vrea, ce i-ar place sau ce i se dictează (indiferent de cine). 

Iar aberațiile alea că a zis UE nu țin, că UE nu are competență să emită niciun act normativ prin domeniul ăsta la nivel național. 

Așa că să facă bine INSP să analizeze dacă e el abilitat să propună testarea cuiva sau anumitor categorii, iar  doamna Ministru, dacă are chef să scoată din puțul gândirii obligativitatea testării personalului din sistemul medical la intervalul de timp pe care-l dorește, să analizeze o țâră dacă poate și pe cine poate să oblige. 

După care  să vadă cam câți angajați sunt prin sistemul medical,  să vadă cam care sunt costurile Ministerului cu testarea tuturor celor din sistemul medical la intervalele pe care are chef să le impună și să vadă dacă are bani în bugetul Ministerului (ăla fabulos, că doar anul trecut Ministerul Sănătății a plătit 11,6 miliarde de lei către spitale și refuză să comunice către ce spitale de stat sau private a plătit și cât). 

Analiza asta e obligatorie că, dacă nu știe, să ia să citească Legea nr. 24/2000 ca să vadă că dacă are chef de emis acte administrative normative are o groază de condiții de respectat, inclusiv pe aia de a motiva actul administrativ normativ. 

Dacă are chef să impună condiții prealabile salariaților, să se gândească că trebuie să suporte și costurile aferente. 

Și dacă tot se gândește doamna Ministru că poate să impună ce are chef, să ia în calcul și posibilitatea clonării domniei sale, că poate își depune demisia personalul medical care nu vrea să se vaccineze, iar atunci să facă bine domnia sa să trateze toți pacienții. Să mai ia în calcul și costurile testării tuturor clonelor domniei sale.

Aaa, și să își aducă aminte că pe lângă virus și boala aferentă mai sunt nșpe boli (multe cronice) care trebuie tratate și să nu ne trezim iar că se refuză tratarea pacienților, ca anul trecut când sufla vântul prin spitale și cine nu avea COVID putea să moară liniștit că nu prea avea acces la serviciile medicale și poate intra sau nu în statistici.

Anul ăsta nu mai au nicio scuză, au avut destul timp să planifice și să se gândească la toate. 
În țara asta, toți cred că pot să impună ce reguli au chef!