ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stimați lideri de partide și grupuri parlamentare PSD, USR, AUR

Observăm, că sub pretextul binelui poporului, ați depus o moțiune de cenzură  împotriva actualului Guvern. 

Nu este necesar să așteptăm să o citiți în Parlament. 

Știm toți ce veți susține: că vă doare de noi, poporul. 

Cum, până acum, ne-ați demonstrat că ”durerea” voastră este doar la tribuna Parlamentului, în declarațiile politice și prin presă, noi, cei mulți ne-am cam plictisit de manipulare. 

Ne-ați demonstrat până cum că ”durerea” de noi nu prea există în fapt și vă interesează numai capitalul electoral. 

Dacă v-ar fi durut de noi, cei mulți, acest lucru s-ar fi văzut în legile pe care le-ați adoptat. 

Am constatat, însă, că legile pe care le adoptați sunt împotriva intereselor noastre și în contradicție cu pretinsa ”durere” de noi. 

Așa că, înainte de a citi vreo moțiune, pentru a fi siguri că nu ne mințiți așa cum faceți de mult timp și ca să nu mai pierdem timp ascultându-vă minciunile,  vă solicităm următoarele: 

1. Să semnați un acord politic potrivit căruia, indiferent de votul cu privire la moțiunea/moțiunile depuse, vă luați angajamentul: 

- să întreprindeți demersurile necesare pentru a abroga orice normă care restrânge drepturile și libertățile fundamentale sub pretextul pandemiei, inclusiv cele privitoare la condiționarea exercitării drepturilor și libertăților fundamentale pe criterii de vaccinare/testare/trecere prin boală. Toate demersurile în acest sens se vor finaliza în termen de maxim 1 săptămână; 

- că nu veți vota niciodată o lege a vaccinării obligatorii în România și nu veți mai adopta nicio lege care să restrângă drepturile și libertățile cetățenilor, sub pretextul vreunei pandemii sau epidemii; 

2. Să convocați, de urgență, ședința plenului Camerei Deputaților și să votați împotriva proiectului de lege nr. PL-x nr. 399/2017 privind vaccinarea persoanelor în România;

3. Toate cele trei partide (PSD, USR și AUR) își iau angajamentul că, în maxim 1 săptămână, vor întreprinde demersurile necesare pentru modificarea regulamentelor celor două camere, astfel încât procedura de legiferare să nu mai fie o procedură formală, iar toate comisiile permanente ale celor două camere își vor îndeplini obligațiile pe care le au, vor analiza cu seriozitate proiectele legislative cu privire la care trebuie să emită avize sau rapoarte, vor invita în toate ședințele reprezentanții societății civile pentru a participa la dezbateri reale cu privire la proiectele legislative care fac obiectul ordinii de zi, iar toate legile care vor fi adoptate de Parlament vor respecta Constituția, principiile fundamentale, drepturile și libertățile fundamentale;

4. Liderii de grup parlamentar, liderii de partid și toate organele de conducere ale partidelor PSD, USR și AUR semnează o declarație pe care o înregistrează la partid și o fac publică potrivit căreia: în cazul în care partidul pe care îl reprezintă nu își va respecta angajamentul de la pct. 1-3, își vor da demisia din funcțiile de conducere și nu vor mai participa la alegeri pentru deținerea vreunei funcții de conducere în partid sau în alt partid, în următorii 5 ani. 


Dacă vă pasă într-adevăr de popor, veți da curs solicitărilor de la pct. 1-4. 

Împreună dețineți majoritatea în ambele camere ale Parlamentului și puteți cu ușurință să duceți la îndeplinire cele solicitate de noi, poporul.

In caz contrar, vom înțelege încă o dată că tot ceea ce faceți este numai pentru propria imagine politică și nu are nicio legătură cu binele poporului. 

Semnat, 

Noi, cetățenii, cei mulți de care ați uitat toți

P.S.: Pentru cine este de acord: 

Trimiteți pe adresele de e-mail ale partidelor, ale liderilor partidelor,  ale conducerii partidelor, ale grupurilor parlamentare din cele două camere ale Parlamentului. 
 
(psd@cdep.ro; psd@senat.ro; usrplus@cdep.ro; usrplus@senat.ro; aur@cdep.ro; aur@senat.ro; psd@psd.ro; alianta@usrplus.ro; dan.barna@cdep.ro; dacian.ciolos@europarl.europa.eu; presa@psd.ro; george.simion@cdep.ro; ionmarcelciolacu@gmail.com; 
claudiu.tarziu@senat.ro)

Găsiți aici scrisoarea în format .pdf.