ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SE INSTALEAZĂ DICTATURA! Parlamentul a adoptat legea azi. Este vorba de PL-x nr. 530/2021 Proiect de Lege pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor și a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal
 
Forma adoptata este cea de aici cu amendamentele admise (modificările de pe coloana Comisia juridica): 
 
Nu ne conformăm la orice norma pe care o impun în mod neconstituțional, fie ea prin lege sau OUG?
LA PUȘCĂRIE!

Așa că își creară cadrul legal ca să îți fie teamă pentru libertatea ta, dacă nu te supui unei norme neconstituționale care ți se bagă pe gât prin OUG dat într-o noapte, de exemplu, fără nicio dezbatere publică. 

În condițiile în care am văzut în ultimii ani abuzurile pe care le fac Guvernul și Parlamentul, ce OUG -uri și legi adoptă CU ÎNCĂLCAREA CONSTITUȚIEI, restrângând până la dispariție drepturile și libertățile fundamentale, iar noi nu avem nicio șansă să ajungem în fața CCR în termen scurt pentru a analiza neconstituționalitatea OUG ului (sau a legii) pentru a stopa abuzul care se face din partea acestor două puteri în stat, vă explic ce lege au adoptat azi, cum se poate închide gura multora cu ea și toată lumea să se supună, indiferent cât îi afectează, de teamă: 

1. Într-o noapte se dă un OUG prin care se impune orice restricție, orice stare, interzicerea oricărui drept și al oricărei libertăți. OUG -ul încalcă Constituția pentru că restrânge drepturi și libertăți, ceea ce Constituția interzice;

2. Normal că OUG -ul se dă fără nicio dezbatere publică pentru că doar au modificat legea transparenței decizionale și au prevăzut asta; 

3. OUG -ul prevede amenzi imense, dacă nu respecți ceea ce ți se impune ( să zicem o limită minimă de zeci de mii de lei); 

4. Dacă nu respecți ceea ce ți se impune, primești o amendă contravențională de o valoare pe care nu ai din ce să o plătești, depășește cu mult veniturile tale;

5. Ataci procesul – verbal de amendă, dar nu ai nicio șansă să câștigi (înainte de a declara CCR OUG -ul neconstituțional) pentru ca este lege în vigoare, iar amenda rămâne definitivă; 

6. Invoci în cadrul procesului respectiv excepția de neconstituționalitate a OUG -ului, însă până ajunge CCR să soluționeze cererea ta durează 2-3 ani, dacă nu mai mult, având în vedere volumul de dosare pe care le are. 

7. Ce se întâmplă între timp (conform OG 2/2001 după cum a fost modificat azi de Parlament)? Amenda este definitivă. Dacă nu achiți amenda în termen de 30 zile, începe executarea ta silită. 
Cum își creează baze de date în care să găsească toate informațiile despre tine, constată în termen scurt că nu au ce să îți execute silit. 

8. Conform art 39 ind 1 din OUG nr. 2/2001 modificat azi de Parlament: Organul din care face parte agentul constatator care ți-a aplicat amenda (politia, jandarmeria etc) va sesiza instanța de judecată ca să îți înlocuiască amenda cu munca în folosul comunității, ținând seama de partea din amenda pe care nu ai achitat-o. 

9. Instanța te citează și dacă nu ai plătit amenda în cele 30 zile de la data rămânerii definitive a amenzii, instanța ÎNLOCUIEȘTE (e obligatoriu, nu are de ales) amenda cu munca în folosul comunității:
- pe o durată maximă de 50 ore pentru adulți; 
- pentru minorii cu vârsta între 16-18 ani, pe o durată maximă de 25 ore. 

10. Poți să ataci cu recurs hotărârea instanței. 

11. Se emite mandatul de executare a sentinței definitive pentru a efectua muncă în folosul comunității. 

12. Sentința se pune în executare de serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază sa săvârșit contravenția, în colaborare cu serviciile specializate din primării. 

Până aici, normele existau și până acum, numai că DOAR TU PUTEAI SESIZA INSTANȚA să îți înlocuiască amenda contravențională cu munca în folosul comunității, NU ȘI STATUL. 

(Senatul nu s-a pronunțat pe această lege, s-a adoptat tacit. Deputații o votară toți, chiar o și modificară. Majoritatea nu cred că au înțeles care este impactul ei asupra populației.)
 
12. Ce se întâmplă mai departe? 

Trebuie să execuți integral nr de zile de muncă  în folosul comunității stabilite prin sentința definitivă în termen de MAXIM 90 ZILE DE CÂND AI PRIMIT MANDATUL DE EXECUTARE. (Nu prea o să reușești că stai mult după primării sau unde trebuie să execuți munca în folosul comunității ca să îți stabilească programul). 
 
13. Dacă nu execuți numărul de ore de muncă în folosul comunității ÎN TERMENUL DE 90 ZILE săvârșești infracțiunea de nerespectare a unei hotărâri judecătorești care se sancționează cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (că au modificat Codul Penal și au băgat această nouă agravantă a infracțiunii). 
 
14. Numai dacă suferi de  afecțiuni medicale, stare de fapt dovedită printr-un certificat de încadrare în grad de handicap sau un certificat de medicina muncii cu mențiunea inapt, afecțiuni care fac imposibilă prestarea unei activități în folosul comunității nu săvârșești o infracțiune. 

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Având în vedere că sentința privind munca în folosul comunității nu se ataca cu apel, dacă vor băga și pe cauze urgente în instanță acțiunile pentru schimbarea amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității, până ajungi să judece CCR excepția ta de neconstituționalitate a OUG ului, execuți demult închisoarea. 

Vă cam trece să nu respectați măsurile neconstituționale care se impun, nu?
 
Să le încălcați în mod repetat, nici atât, că e aceeași procedură mereu și mai ești și recidivist. 
 
(Situația este aceeași și în cazul legilor neconstituționale adoptate de Parlament). 
 
ACEASTĂ LEGE NU TREBUIE SĂ SE PUBLICE VREODATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL!

DACĂ NU VEȚI ÎNȚELEGE ASTA ȘI NU VEȚI ÎNTREPRINDE TOATE DEMERSURILE PENTRU A NU SE APLICA, VEȚI ACCEPTA INSTAURAREA DICTATURII. 

EI NU RESPECTĂ CONSTITUȚIA; NU AU NICIO RĂSPUNDERE PENTRU ASTA, DAR AU GRIJĂ SĂ NE FIE TEAMĂ SĂ NE MAI OPUNEM LA LEGILE ȘI OUG-URILE NECONSTITUȚIONALE PE CARE LE ADOPTĂ. 

Există o mare probabilitate ca toate zvonurile că se pregătesc diverse proiecte de legi și OUG-uri neconstituționale să fie reale. Pentru că, dacă această lege va intra în vigoare, vor ști că ne va fi teamă să ne opunem la abuzurile și încălcările Constituției pe care le săvârșesc.