ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transcriere înregistrare:

Elisabeth Linder: Mafia este un grup social în comparație cu industria farmaceutică. Asta mi-a devenit foarte clar, că nu este vorba deloc despre oameni, de a ocroti, de a face ceva bun. Eu sînt încă ca un copil, cred mereu în bine și mă gîndesc că dacă faci ceva este pentru că vrei să faci un bine. De aceea și eu credeam la început că vacinurile sînt bune. Mă gîndeam că fac într-adevăr un bine. Astăzi mi-am învățat lecția. Avînd în vedere ce a fost acum deja 100 de ani cu Institutul Robert Koch și experimentele care le făceau, ceea ce s-a întîmplat atunci a fost îngrozitor.

Mă numesc Elisabeth Linder. Am lucrat mulți ani în industria farmaceutică în domeniul vaccinurilor. Am ajuns în acest domeniu pentru că eram mamă singură și a trebuit să cîștig bani, iar o prietenă care lucra în domeniu m-a îndrumat în această direcție. În 1980 am absolvit studiile pentru consultant farmaceutic, apoi am început la o firmă mare, prima firmă care a introdus vaccinurile pe piața mondială. La început nu am vrut să fac asta, dar pentru că aveam un copil care trebuia hrănit și trebuia să avem un acoperiș deasupra capului am zis că e în regulă, asta e o posibilitate să-mi împart timpul și să cîștig destul de mult ca să ne descurcăm amîndoi bine. La începtu au fost doar cîteva vaccinuri, puteam să trăiesc cu asta: Hepatita B, tetanos, difterie, poliomelită și altele. iar pe parcursul anilor au devenit din ce în ce mai multe. Și eu am crezut ce ni s-a spus. Că este important și avem nevoie de ele, datorită lor a scăzut numărul bolilor infecțioase. Toate acestea le-am crezut și eu pe atunci. Eram încă nouă în domeniu. Pe parcursul anilor, la cursuri, ceea ce auzeam, s-a strecurat încet simțămîntul că poate ceea ce fac nu este așa de bine. Că acestea nu ajută omenirii. Simțămîntul s-a întărit din ce în ce mai mult cînd a apărut primul vaccin injectabil pentru poliomelită. Nu era vorba că au murit așa mulți cînd se administra oral, ci era vorba că era cu 45 de mărci mai scump. Pe atunci erau încă mărci. Apoi următorul lucru care m-a pus pe gînduri a fost cînd a apărut primul vaccin antivaricelă. Și la un eveniment, sloganul era literalmente „Noi creăm piețe”. Nu este vorba deloc de copii. Asta mi-a trecut imediat prin cap. nu este vorba ca copiii să fie apărați, m-am îndepărtat repede de acest gînd, ci era vorba că asta e o problemă economică. Iar asta m-a șocat. Și mai ales această frază, scrisă mare, deja de pe atunci, la STIKO (Comisia de Vaccinare a Germaniei) „NOI CREĂM PIEȚE”. Noi creăm piețe înseamnă de fapt că nu există piață pentru așa ceva – așa brutal cum sună. Mi s-a pus atunci un nod în stomac. M-am gîndit – ce înseamnă „noi creăm piețe”? Apoi a trebuit să mergem la medici să le spunem că mulți copii au murit, dar nici un pediatru nu avea copii care au murit de varicelă. La final este vorba de bani.

Reporteriță: Și apoi? Cum a fost pentru tine mai departe?

Elisabeth Linder: A fost vaccinul de varicelă. După aceea a venit complexul de 4 vaccinuri varicelă – poliomelită – difterie – tuse convulsivă. Apoi a urmat cokmplexul de 5 vaccinuri, apoi cel de 6 vaccinuri, cu hepatita B, cu argumentul că mamele nu se mai duc mai tîrziu cu copiii să îi vaccineze, pentru că nici un bebeluș nu se infectează cu hepatita B. Dacă a avut-o de la mamă infectată, e clar că se transmite la bebeluș, dar bebelușii nu sînt în primejdie de a se îmbolnăvi cu hepatita B. Iar apoi s-a văzut de ce. Eu nu mai susțineam asta la pediatri, iar apoi au apărut primele efecte adverse severe. Bineînțeles, le-am raportat, trebuie să le raportezi. Toate rapoartele au fost degeaba. Au apărut primele cazuri mortale, deja de pe atunci, iar cînd acestea nu au mai putut fi mușamalizate s-a spus că trebuie făcut un studiu, pe vremea aia la Munchen. Trebuie făcute autopsii la toți copiii care au murit de moartea subită a sugarului și trebuie văzut ce a pricinuit-o. Acest studiu nu a fost publicat niciodată. Și da, cu ceea ce știu azi, îmi e totul clar. Și acesta a fost pentru mine un punct – pentru că am avut cele mai proaste vînzări atunci – că îmi era indiferent. Cînd un pediatru mă întreba dacă susțin aceste lucruri și care e părerea mea, îi spuneam că eu nu aș face. Cînd s-a născut primul meu nepot nora mea m-a întrebat despre asta. I-am spus, Doamne ferește, în nici un caz complexul de 6 vaccinuri.