ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrisoarea a II-a

Dedicație din partea lui Mihai Eminescu celui, la Cluj, l-a mai batjocorit odată, facându-i slujbă de pomenire după ce lunile trecute și-a bătut joc de el, coborându-l de pe soclu și ștergandu-i semnatura de la baza statuii:

„De ce nu voi pentru nume, pentru glorie să scriu?

Oare glorie să fie a vorbi intr-un pustiu?

Azi, când patimilor proprii muritorii toți sunt robi

Gloria-i închipuirea ce o mie de neghiobi idolului lor închină,

Numind mare pe-un pitic, ce-o beșică e de spumă,

Într-un secol de nimic!”

Hoții și vardiștii

Majoritatea televiziunilor, a ziarelor, a publicațiilor, a revistelor sunt în mâinile celor care ne conduc de 34 de ani și care sunt niște hoți. De aia au nevoie de imagine, ca să ascundă realitatea.

Astfel, ceea ce ne prezintă ei în aceste oficine, este ceea ce vor ei să ne prezinte, lucruri care sunt in contradicție cu realitatea trăită de noi. Noi vedem realitatea virtuală așa cum vor ei să ne-o prezinte in ziare, televiziuni etc..
Pentru demonstratie, ca esență, ei ne spun ce bine este condusă România de către ei, când de fapt, sub conducerea lor nu mai avem învățământ, cultură, educație, sănătate, economie, resurse și suntem datori cu 160 miliarde. Este ca și cum ai spune că ne-au condus așa fiindcă este mai bine să fii falimentar decât bogat. Numai că ei și cei din jurul lor nu sunt falimentari. Au creat un sistem de dependență financiară, prin instituții, in care, după ce ai întrat, daca vorbești impotriva lor devii muritor de foame. Sistemul in care ai intrat te obligă să furi. Dacă ai fost manjit, nu mai poti iesi din el decât ca muritor de foame, la pușcarie sau mort. Acest sistem este indreptat impotriva populației, ai cărei bani sunt furați sistematic. Astfel, s-au creat 2 clase: cei care fură, si cei care sunt furati. Deci, au furat pentru ei și cei care i-au plătit, facându-i dependenți pe cei care au făcut pactul faustian si au vrut să o ducă mai bine, fiind obligati sa fure pentru a putea face parte din sistem si să nu fie si ei, numai furați.

Dar cum nu putem fura toți, cineva trebuia să fie furat. Aceștia sunt cei care nu-si dau seama, majoritatea și cei ca mine, care nu vor să fure din motive de credință, moralitate, educație, conștiință, înțelepciune.

Cei care fură se duc la vot, pentru a-și apăra poziția din care fură si pentru a nu fi prinși de o ulterioară schimbare, iar ceilalți nu se duc, fiind scârbiți de hoția celorlalți.

Este un război între hoți și victime, ascuns sub masca politicului.

Mă adresez persoanelor cinstite: Dacă vreți să vă fure în continuare, votati-i! Dacă nu, mergeți la vot și votați pe cei care nu au fost la putere. Cuiva, care nu a fost la putere, îi poți institui reguli pentru a fi tras la răspundere pentru ce a promis să facă, punandu-l să treacă aceste lucruri în promisiunile de guvernare și obligandu-l să se țină de cuvânt. Pe cei care au furat 34 de ani nu le mai schimbi năravul. Plus că nu-i lasă sistemul, fiindcâ astfel acesta va fi deconspirat. Nu trebuie lăsați nici cei care vin să între în politică numai pentru acest nărav al capatuirii prin furt.
Singura cale de a ieși din acest cerc vicios este depolitizarea instituțiilor statului, raspunderea reala a celor care ne conduc, răspunderea magistraților, răspunderea ministerială și pedepse exemplare pentru furt din banul public.
Cine va promite asta va câștiga votul celor care nu s-au dus la vot de scârbă. Dacă nu se vor tine de cuvânt nici ei, trebuie pedepsiți exemplar prin reguli pe care ei însușitrebuie să le spună in campania electorală ce va urma..
Pot fi trasi la raspundere toti, fiindcă răbdarea noastră se apropie de sfârșit.

Adică noi trebuie să devenim proprii noștri vardiștii, fiindcă acum, ceilalți sunt plătiți să-i acopere pe hoți.

Domnul Emanuel Petran este actor și regizor la Teatrul Național din Cluj-Napoca și ne face onoarea de a fi acceptat invitația de a contribui cu scrisul său la rubrica de Opinii a ActiveNews. Îl puteți citi și la EmanuelPetran.ro.