ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sancțiunile împotriva Rusiei, ajunse la al 10-lea pachet, nu produc nici un rezultat vizibil asupra „victimei”, dar îi distrug pe cei care le dictează. Acesta e probabil cel mai mare mister al Războiului din Ucraina.

Uniunea Europeană lucrează la un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. În ciuda cererilor lui Zelenski, ele nu vor afecta domeniul nuclear și nici compania rusă Rosatom.

În schimb, pachetul ar putea viza domeniul tehnologic: produse electronice, echipamente radio, lasere, software, camere marine, avionică dar și minerale rare.

De asemenea, pe o altă listă, care vizează să afecteze capacitatea industrială a Rusiei (sic!), se află „bideuri, vase de toaletă, rezervoare de tras apa și alte aparate sanitare asemănătoare”.

Closetele, care se aflau și pe precedentele liste de sancțiuni, par să fi devenit un simbol al Războiului din Ucraina. Ele se doresc un fel de insultă la adresa rușilor.

Aceștia au fost acuzați în timpul invaziei din Georgia, din 2008, că fură wc-urile localnicilor și le duc acasă. Ucrainenii susțin că rușii fac la fel și acum.

Prilej pentru Kiev de a-i lua peste picior:

Într-un discurs din ianuarie, Zelenski a zis:

„Lăsați-i să ia vasele de toaletă – o să aibă nevoie de ele pe drum – și să se ducă la ei acasă. Știți că rușii spuneau că visul lor cel mai mare era să vadă Parisul și să moară. Acum, visul lor e să fure toalete și să moară.”

SUA și G7 intenționează și ele să adopte un nou pachet de sancțiuni pe 24 februarie, a anunțat Victoria Nuland.

Până acum, precedentele pachete de sancțiuni nu par să fi avut asupra Rusiei efectul devastator asupra pe care îl anunța Joe Biden în martie 2022.

Dimpotrivă, devastate par să fie SUA și a UE. Mai ales populația civilă din păturile sărace.

Ca un bumerang lansat de un aborigen natantol, sancțiunile se întorc împotriva celor care le-au dictat.

Problema cea mai mare a inițiatorilor este acum să explice de ce sancțiunile nu funcționează împotriva Rusiei, dar suferă europenii și americanii.

Drept urmare, am asistat în ultimele zile la o serie de fracturi logice emise în public, din care vă oferim câteva mostre:

Departamentul Comerțului, SUA: „Sancțiunile nu funcționează ca o ghilotină. Efectul lor asupra Rusiei, inclusiv asupra potențialului său militar, se va putea observa în timp”.

Josep Borrell, comisar UE pentru relații externe: „Sancțiunile sunt o otravă cu acțiune lentă, ca arsenicul. E nevoie de timp să își producă efectul”.

Elisabeth Svantesson, ministru de Finanțe, Suedia: „Evident, sancțiunile au un efect, dar nu știm care”.