ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Motru ar închide centrul de vaccinare, pentru că nu-și mai permite factura la gaze. A ajuns la 35.000 de lei pentru noiembrie și decembrie. Știrea a comprimat doi ani de pandemie în câteva paragrafe.

Tot presa oficioasă ne informează că sunt 9 spitale din București unde e declarat focar de infecție Covid în rândul personalului: Elias, Fundeni, Grigore Alexandrescu, Sfânta Maria, Cantacuzino, Colentina, Colțea, Alexandru Obregia și Witting. Acesta din urmă s-a și închis. Aceeași situație și la Iași, cu 200 de angajați infectați doar în Spitalul de Urgență.

 

 

Oficinele încearcă scuze odioase pentru situație. Cum ar fi: să dea vina pe copiii doctorilor, care le-ar fi adus boala de la școală! Sau să susțină că infectații sunt mai puțin importanți, pentru că sunt preponderent asistente și personal auxiliar. (De parcă asta nu e și proporția din fiecare unitate.)

Cum sunt convins că în spitale sunt „oameni care cred în știință”, ba care chiar personifică expertiza medicală, am presupus că o mare parte din ei sunt vaccinați. Ca să nu zic aproape toți. Și am vrut să dau procentul exact.

Prima surpriză a venit de la Google, care mi-a dat peste mână că am căutat „nevaccinați”, când corect se scrie „vaccinați”.

 

 

A doua surpriză a fost că e destul de greu să afli respectivul procent. Credeam că o să-l găsesc dintr-un singur click. Că e ceva gen 99,9% și s-au lăudat cu el pe Ro-Vaccinare. Aiurea.

Cea mai recentă știre, pe care am putut-o găsi e din 10 august 2021, când Digi anunța că 70% din doctorii din România s-au vaccinat deja. Păi de atunci a mai trecut aproape o jumătate de an! S-o fi apropiat procentul de 100%? Sau, în continuare doctorii și asistentele nu se lasă convinși cu vorba bună? De ce?

Și de ce nu vorbesc public cei 30% sau câți or mai fi, cu dubii? Că din presă ai deduce că doar Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Vasile Astărăstoie și câțiva rebeli ar mai fi rămas de convins. E o situație destul de gravă dacă o proporție mare de doctori nu vor să audă de un vaccin pe care totuși îl administrează altora.

Dar chiar și în știrea respectivă, de anul trecut, Bucureștiul era dat fruntaș. 83% acceptaseră prima doză în august. Între timp, le-or fi făcut și pe restul. Deci de unde a mai rămas personal pentru focar, dacă sursele oficiale anunță că internați sunt aproape toți nevaccinați!?

În fine, îmi pare rău că nu pot găsi procentul actualizat. Cum nu putem să știm nici de ce mai ardea gazul centrul din Motru, dacă nu mai vine nimeni… Dar coroborând cele două subiecte, mă gândesc cum se putea încheia mai rău de atât o campanie de vaccinare. Îmi imaginez niște titluri de genul:

 

  • Centrul de vaccinare s-a închis pentru că s-au îmbolnăvit toate asistentele
  • Vaccinarea a fost sistată pentru că Selgros a scumpit micii
  • Greva minerilor a lăsat grătarele fără cărbuni
  • Centrul de vaccinare s-a închis pentru că pacienții erau prea lihniți să mai meargă până la policlinică.

EVADARE.RO