ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este primul semn de încălzire globală, după decenii de glaciațiune morală a Occidentului.

În luna martie 2022, a avut loc un episod care a făcut înconjurul lumii: judecătoarea Ketanji Brown Jackson era audiată în Congresul SUA pentru a fi numită la Curtea Supremă de Justiție.

La un moment dat, candidata propusă de Joe Biden și cunoscută pentru progresismul său agresiv a fost întrebată de senatoarea Marsha Blackburn:

„Puteți da o definiție a cuvântului Femeie?”

După un moment de stupoare, în care a părut că îi cade tavanul în cap, Ketanji Brown Jackson, a răspuns:

„Nu. Nu sunt biolog.”

Sărmana judecătoare: ea știa să se „identifice” pe sine ca Femeie, dar nu putea spune CE ESTE Femeia.

În vremuri normale, un astfel de episod ar fi părut copiat abuziv din Ionesco sau Beckett.

Dar nu trăim vremuri normale: sexul biologic, cu care te-a lăsat Dumnezeu la naștere, a ajuns să aibă mai puțină relevanță decât diferența dintre un măr ionatan și unul crețesc.

Important pentru un individ este cum se „identifică”. Și se poate identifica oricum: bărbat, femeie, neutru, trans, animal, copac, bolovan... Aceasta se numește „identitatea de gen”.

Și mai interesant este că „neutrul” sau „bolovanul” de ieri se pot scula în această dimineață cu o nouă revelație: că de fapt sunt „bărbat” sau „femeie” sau „pisică”.

Aceasta se numește „fluiditate de gen”.

Și „identitatea de gen” și „fluiditatea de gen” sunt protejate tot mai agresiv de lege, astfel încât trebuie să fii foarte atent cu cine discuți și ce vorbești.

Dacă tipul din fața ta se recomandă „Pluto” și începe să latre, trebuie să îl crezi, să îl respecți și să îl ocrotești.

Iar dacă la grădinița copilului tău vine un vlăjgan cu perucă în cap, pantofi cu toc și rochiță scurtă cu buline descoperindu-i atrăgător picioarele păroase, pentru a le povesti micuților despre unicorni și feți-frumoși care se iubesc până la adânci bătrâneți, trebuie să accepți. Altfel, riști să ți se confiște copilul.

Pe 24 mai, în Camera Reprezenților din statul american Alabama a fost introdus un proiect de act normativ poreclit rapid Legea „Ce este Femeia?”. 

Potrivit viitoarei legi, o „femeie” va fi definită ca o persoană al cărei sistem biologic de reproducere este conceput pentru a produce ovule.

Iar un „bărbat” este definit ca o persoană al cărei sistem biologic de reproducere este conceput pentru a fecunda ovulele unei femei.

Același proiect de lege definește și termenii de „mamă” și „tată”, ca fiind un părinte de sex feminin, respectiv un părinte de sex masculin.

Vă vine să râdeți, amintindu-vă că toate acestea le-ați învățat deja la lecțiile de anatomie din școala primară?

Nu e de râs. Lecțiile care ne făceau să chicotim când eram mici au ajuns acum subversive. Bombe amplasate la temelia Noii Ordini Ideologice.

Pentru afirmații precum cele de mai sus riști să fii condamnat penal ca terorist homofob.

De aceea, proiectul din Alabama are o importanță epocală. Istorică.

Asemenea unui aișor fragil care își face loc prin crusta de zăpadă înghețată, el reprezintă – după decenii de glaciațiune morală – un prim semn de renaștere a Occidentului.

De revenire la normalitate și la Dumnezeu.