ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a abordat problemele centrale ale săptămânii trecute, pentru România și Europa, într-una din edițiile Jurnalului său TV.

Într-o emisiune memorabilă Marius Tucă Show din 1997, susținută împreună cu academicianul Florin Constantiniu, din care reia acum un fragment, Ion Cristoiu arată, la fel ca marele istoric, cum ucrainizarea forțată a românilor din teritoriile românești ocupate este o politică de stat a Ucrainei, care ne va afecta grav și în fața căreia statul român nu reacționează. Regretatul profesor Florin Constantiniu explică cum destrămarea Basarabiei prin împărțirea provinciei românești și atribuirea sudului ei Ucrainei sovietice a fost ticluită de ucraineni și înfățișată lui Stalin, care a și pus-o în practică.

Comentariul central al emisiunii abordează revoluția anti-Macron din Franța dar nu lipsește la final nici Klaus Iohannis care continuă să facă jocul Ucrainei și în sectorul agriculturii.