ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă toată copilăria ta ai crezut că Tom și Jerry sunt dușmani, s-ar putea să ai dificultăți în a înțelege Războiul din Ucraina.

Îmi amintesc că în majoritatea episodelor din Tom și Jerry pe care le vizionam când eram copil, cele două personaje păreau să se înțeleagă de minune. Tom își vedea de laptele lui, respectiv Jerry de bucata lui de cașcaval. Apoi, brusc și, de cele mai multe ori fără explicații, cei doi se ciondăneau. Târziu, însă, mi-am dat seama că  o făceau intenționat: ca Tom să nu fie dat afară din casă, trebuia să se prefacă că-l urăște pe Jerry și să-i demonstreze stăpânului că e un motan capabil care poate să-și facă datoria. De fapt, Tom îl proteja în tot acest timp pe Jerry, ei fiind cei mai buni prieteni. Astfel, cei doi își împărțeau casa și trăiau în armonie.
 
 
Poate părea pueril ce încerc să explic, dar dacă SUA și Rusia sunt de fapt cei mai buni prieteni, iar Războiul din Ucraina este o regie (din păcate foarte costisitoare din punct de vedere al vieților pierdute), care are același scop ca în desenele amintite: cele două state să își împartă ”casa” și să poată trăi în armonie?

Putem vorbi de un parteneriat SUA-Rusia (Uniunea Sovietică) în clipa în care vechiul parteneriat a căzut, adică Germania-Uniunea Sovietică. 

Pentru cine nu știe, Pactul Ribbentrop Molotov a fost o înțelegere a celor două țări pentru împărțirea Europei ÎN DOUĂ. Hitler, însă, a ajuns la concluzia că poate elimina partenerul și poate rămâne de unul singur și a atacat Uniunea Sovietică, aliatul său.

Pentru că Germania a ieșit din joc, la 3 aprilie 1944 se instaurează o nouă putere bipolară, SUA-Uniunea Sovietică. Astfel, la data amintită, Departamentul de Stat American bate palma cu prezidiul Sovietului Suprem. Statele Unite își revendică o emisferă, Uniunea Sovietică cealaltă.

”Războiul Rece”

În 1946, pe fondul procesului de la Nuremberg, s-a declanșat diversiunea numită ”Războiul Rece”, la adăpostul căreia rușii și americanii au trecut la adjudecarea fostelor colonii europene.

Istoric, termenul de ”Război Rece” nu înseamnă nicidecum ce am învățat în școală, ci descrie starea de facto între lumea creștină și lumea musulmană, termenul aplicându-se încă din secolul al XIII-lea, în contextul invaziei maure din Spania.

”Cortina de Fier”

”Pe măsură ce tancurile noastre se retrag din Răsărit, o cortină de fier va împărți Europa în două la adăpostul căreia sute de milioane de ființe umane vor fi lichidate”, spunea Joseph Goebbels, la 25 februarie 1945, în Revista Das Reich. Termenul, la fel ca ”Războiul Rece” a fost preluat de Churchill și lansat la Conferința de la Fulton din 1946.

 
 
Atât ”războiul rece”, cât și ”cortina de fier” au avut un singur scop: Să păstreze bipolaritatea!
 
Asupra celor din Occident tronau americanii, asupra celor din răsărit tronau rușii. În momentul în care cineva încerca să se ridice și să pretindă dreptul de a cugeta asupra democrației, era speriat - cu pericolul roșu în Vest, iar în răsărit cu ”imperialismul anglo-american”, aceeași situație pe care o întâlnim astăzi în contextul Războiului din Ucraina. Dacă te pronunți împotriva SUA și a NATO, ești speriat cu pericolul roșu - că țara ta va rămâne descoperită în fața agresorului rus, dacă te pronunți împotriva Moscovei, ești speriat că vei ajunge marioneta americanilor. Așadar, ”cortina de fier” funcționează chiar mai bine ca în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Dacă încă credeți că Statele Unite și Rusia sunt dușmani, amintiți-vă că serviciile secrete americane știau exact data la care va începe ”operațiunea specială” în Ucraina și ne informau zilnic prin intermediul oficinelor de tip Washington Post sau Politico cu privire la data începerii. De unde știau? Păi de la serviciile rusești, pentru că lucrau împreună. În final, ”meciul” a fost mutat de pe 16 februarie pe 24 februarie, o marjă de eroare de 8 zile.
 
 
De atunci au apărut ciondănelile, amenințări cu arme nucleare, într-o zi iasă Putin în fața națiunii, într-o zi Biden, un teatru pentru a păstra aparențele. În tot acest timp, cele două state își adjudecă teritoriile, iar în cele din urmă se va ajunge la o înțelegere finală, cel mai probabil în timpul mandatului lui Trump, pentru a împărți Ucraina în două. Un război NATO-Rusia nu va exista niciodată, pentru că nu-i va folosi nimănui.

Din păcate, această împărțire între cei doi aliați a costat până acum viețile a sute de mii de tineri nevinovați.

Dacă totuși încă aveți îndoieli că ”Tom” și ”Jerry” joacă teatru, cum explicați că un simplu cititor poate afla dintr-un ziar care sunt planurile militare ale armatelor: în ce direcții vor ataca fiecare, în ce dată, câți soldați vor fi mobilizați în operațiunea respectivă etc. Cum de ajung aceste date în presă? Cetățeanul de rând știe mai nou unde va ataca Rusia săptămâna viitoare.

Sunt foarte multe semne care vorbesc despre o prietenie SUA-Rusia. Printre cele mai recente, poate chiar declarația lui Putin despre Joe Biden. Liderul de la Kremlin a afirmat că ar prefera să lucreze cu Biden decât cu Trump, adică cu cel care l-a făcut criminal, ticălos și nenorocit de atâtea ori. Ba chiar i-a luat apărarea: 

”M-am întâlnit cu (președintele american Joe) Biden în Elveția, deși asta a fost acum câțiva ani, trei ani. Ei bine, au spus despre el că era incapabil, dar nu am văzut nimic de genul acesta, nu am văzut așa ceva. Da, se uita la notițele lui, sincer să fiu mă uitam și eu la ale mele, nu e mare lucru. Și chestia cu el lovindu-se la cap când ieșea dintr-un elicopter, cine nu și-a lovit capul cândva, undeva?”

O altă declarație despre prietenia SUA-Rusia, extrasă din interviul recent al lui Tucker Carlson

Vladimir Putin:

„Am propus ca Statele Unite, Rusia și Europa să creeze împreună sistemul de apărare antirachetă pe care noi am crezut că, dacă este creat unilateral, amenință unilateral securitatea noastră. În ciuda faptului că Statele Unite au spus oficial că acesta este creat împotriva amenințărilor cu rachete din partea Iranului. Acesta a fost motivul pentru desfășurarea sistemului de apărare antirachetă. Am sugerat să lucrăm împreună: Rusia, Statele Unite și Europa. Ei au spus că este foarte interesant. M-au întrebat: "Sunteți serios?" Am spus: "Absolut".”

„Când am fost în SUA, la invitația lui Bush senior. Este chiar mai ușor să aflați de la cineva despre ce vă voi spune. Mi s-a spus că este foarte interesant. Am spus: "Imaginați-vă doar dacă am putea rezolva împreună o astfel de provocare globală de securitate strategică. Lumea se va schimba. Probabil vom avea dispute, probabil economice și chiar politice. Dar am putea schimba drastic situația în lume. " El spune "Da, și întreabă:" Sunteți serios? Am spus: "Desigur." "Trebuie să ne gândim la asta." Am spus: "Continuați, vă rog". Apoi secretarul Apărării Gates, fostul director al CIA și secretarul de stat Rice au venit aici, la această masă. Ei au stat la această masă. Eu, ministrul de externe și ministrul rus al apărării în partea cealaltă. Mi-au spus mie: da, ne-am gândit la asta. Suntem de acord. Am spus: "Mulțumesc lui Dumnezeu, minunat". "Dar cu unele excepții."
 
 
Putin îl laudă pe Elon Musk, viitorul consilier politic al lui Trump:

„Cred că nu-l poți opri pe Elon Musk. Va face cum consideră el. Cu toate acestea, va trebui să găsești un teren comun cu el. Caută modalități de a-l convinge. Cred că este o persoană inteligentă. Cu adevărat cred asta. Deci, va trebui să ajungi la un acord cu el, deoarece acest proces trebuie să fie formalizat și supus anumitor reguli.”

Biden lasă Ucraina în mâna Rusiei

Se pare că anul acesta la Summitul de Pace din Elveția va fi o absență mare: Joe Biden! Fără președintele american, summitul va fi doar un bâlci, pentru că nu se vor lua decizii majore.

Poate veți spune că Biden are alte probleme mai importante pe cap. Nicidecum! Democratul va participa în acele zile la o strîngere de fonduri în California, alături de câteva vedete de la Hollywood, printre care Julia Roberts sau George Clooney.

Australia a înțeles și ea semnalul și a ales să fie reprezentată la Summitul din Elveția de ministrul Asigurărilor de Invaliditate, o insultă pentru regimul de la Kiev.

Semnalul pe care serviciile secrete îl transmit prin absența lui Biden poate fi cel mai probabil ”Încă NU!”

Convorbiri Biden-Putin

De la începutul războiului, cei doi lideri au avut mai multe convorbiri telefonice. Tot ce știe presa despre ele este că Biden ori l-a numit nenorocit pe Putin, ori l-a avertizat și vice-versa. Doar că un lucru nu se potrivește: Discuțiile erau mereu de câte 50- 60 de minute...Oare chiar s-au amenințat și înjurat o oră întreagă? Mie îmi par mai mult niște discuții între amici. Totuși, în ultimul timp, cei doi au preferat să nu mai vorbească prin telefon, ci au ales semnalele. Da, poate părea o aberație, dar amintiți-vă că Putin și-a dat jos ceasul de la mână în timpul interviului cu Tucker Carlson. Una dintre explicații o puteți găsi aici.
  
 
Ce am vrut să subliniez prin aceste exemple este faptul că serviciile secrete de ambele părți fac totul de comun acord. Nimic nu se întâmplă fără voia celuilalt.

Războiul din Ucraina este o chestiune strict între SUA și Rusia, o confirmă chiar Xi Jinping când spune: ”Nu mânjiți China în problema ucraineană”. Cu alte cuvinte, ”lăsați-i să-și rezolve problemele.”

Macron a înțeles și el cum stă treaba, iar în ultimul timp și-a temperat declarațiile cu privire la trimiterea de trupe NATO în Ucraina.

Putin - globalist, la fel ca Biden

Pentru că știm deja din pandemie că globaliștilor nu le pasă de viețile oamenilor, nu e nicio mirare că Rusia și-a trimis la măcelărie sute de mii de soldați, la fel cum SUA au împins la moarte zeci de mii sau poate chiar sute de mii de ucraineni.

Poate veți spune totuși că Putin e patriot. Doar că prezențele sale la Forumul Economic Mondial, vaccinarea obligatorie în timpul pandemiei în marile orașe rusești, sau implementarea rublei digitale - spun altceva despre intențiile liderului de la Kremlin.
 
 
Foto: Putin și profesorul lui de la Forumul Economic Mondial, Klaus Schwab

Dacă într-adevăr va exista un pericol de război nuclear, acela nu va veni din Ucraina, ci dintr-o insuliță mică numită Taiwan. Încă din 2016 jurnalistul american John Pilger avertiza în documentarul său The coming war on China că SUA se pregătesc temeinic și pe ascuns de ani de zile pentru un război cu China. 

Faptul că Biden s-a exprimat clar că nu va trimite soldați în Ucraina, ar trebui să ne dea de gândit că acțiunea principală se va desfășura în altă parte.

Între timp, de ochii lumii, SUA și Rusia vor continua să se ciondănească, astfel că Războiul din Ucraina le va permite ținerea pe loc a pretendenților la ciolanul puterii mondiale.