ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul dr.Nicolae Ciucă a participat, azi, la videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare pe tema pregătirii începerii anului școlar, la care au participat, conform Agerpres, și miniștrii Educației și Afacerilor Interne, Sorin Cîmpeanu și Lucian Bode.

Principalele idei din discursul de mare anvergură intelectuală al premierului:

„Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere”.

„Să facem în așa fel încât să diminuăm, așa cum spuneam la început, această stare de fapt care de fiecare dată, la fiecare început de an școlar, vine și redă acel aspect anual al surprinderii cu problemele nerezolvate la începutul anului de învățământ”.

”Sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri și să identificăm soluțiile și modul în care putem să sprijinim începerea, debutul anului școlar de săptămâna viitoare din data de 5 septembrie”.

„Am înțeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate, dar au fost și unele care sunt în curs de rezolvare”.

„Din păcate, sunt încă școli care au toaleta în curte. Eu cred că putem, așa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, să ne focalizăm atenția și resursele ca în următorii doi ani de zile să finalizăm odată această problemă, pentru că nu cred că este nevoie de altceva decât de voință și coordonare cu autoritățile locale”.

”Chiar vă rog să avem un plan pe care să îl avem până la începutul anului viitor”.

„Nu admit niciun fel de scuză, nu este posibil ca în anul următor să intrăm din nou cu același subiect, aceeași discuție sterilă, din punctul meu de vedere, pentru argumentele sau, nu știu dacă sunt argumente, pentru justificările care se aduc”.

„Să-i asigurăm pe părinți că ai lor copii au asigurate condițiile pentru a putea să beneficieze de condiții corespunzătoare în școli”.

”Dacă învățăm, dacă muncim, cu certitudine reușim”.

Parteneriat InPolitics