ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri vă spuneam că au bătut clopotele la Iași. E ziua Învierii! României. Aseară, focul a cuprins Arhiepiscopia Tomisului. Sămbătă noapte. Este Sâmbăta Învierii Neamului Românesc!

Ziua a opta!
Făcută pentru ca Viața să învingă moartea! Moartea sufletelor!
De aproape trei ani neamul nostru trece prin iad. Un drum greu, dureros, cu multă suferință lăsată în spate. S-a încăpățânat să aleagă calea cea mai grea. Să nu renunțe și să meargă pe cărarea strămtă către mântuire.

Prin Foc! În spatele Lui Hristos! Câte spitale au ars? Câți semeni de-ai noștri au căzut pradă focului? A fost începutul. Nici la această oră nu se cunosc vinovații! Dar neamul și-a șters lacrimile și a plecat mai departe.

Prin Foc! În spatele Lui Hristos!

De la Adam până la El, Focul Creației ne-a zămislit pe toți cu suflete curate. Când ne-am despărțit unii de ceilalți, când ne-am separat de Lumină, când ne-am transformat unii în cei care urăsc și ceilalți în cei urăți? Unde ne-am pierdut Lumina, adică Focul iubirii de aproape?! Unde și când ne-am transformat în așa hal, încât am ajuns să ne disprețuim, să ne urâm, să ne separăm, să ne dezbinăm, făcând jocul vrăjmașului?

În ce moment din existența umanității oamenii au permis această oroare și de 2000 de ani, nu mai reușim să găsim Calea spre noi?
Spre bucuria vrajmașului!

Trecem prin Foc! În spatele Lui Hristos!

Focul de aseară ne aduce aminte că în loc să ne dezbinăm, ar trebui să fim uniți, în loc să ne urâm, ar trebui să ne iubim, în loc să aruncăm cu pietre unii în alții, ar trebui să ne așezăm umăr lăngă umăr și să alungăm răul dintre noi!
Focul de aseară, de la Arhiepiscopia Tomisului, ar trebui să ne arate că noi toți suntem Unul, că suntem pe Cale, o cale care nu poate să ducă decât la El, o cale în care noi toți să devenim Unul și să înțelegem că doar în Unul vom fi din nou Oameni.

Prin Foc! În spatele Lui Hristos!

Focul părjolește dar și "lămurește", focul distruge dar și înnoiește, focul topește dar și "purifică", focul lasă în urmă cenușă, dar din pământul negru, sămânța rodește din nou! Pentru că ea, sămânța este cea mai importantă. Pentru noi toți! Pentru că ea, sămânța, dacă nu moare, nu poate ieși la suprafață, nu poate da rod.
Doar prin "moartea" vrăjmașului noi toți putem să dăm roadă nouă, curată, în Lumina aceea necunoscută, dar autentică.

Prin Foc! In spatele Lui Hristos!

Focul de aseară ne arată că nimic nu poate opri puterea Luminii și drumul ei care sfâșie întunericul adânc în care am căzut! Toți!

Calea este în fața noastră! Prin Foc! În spatele Lui Hristos!
Și cu un păstor muritor în ale trupului, un om. Cu păcatele sale, ca noi toți! Doar că el, păstorul, a fost platoșa noastră în cei aproape trei ani care au trecut! S-a pus pavăză poporului și ne-a arătat drumul! Spre Înviere! El, omul Teodosie, nu s-a vândut! A rămas drept în fața furtunii vrajmașului! Pietrele sunt aruncate și le strânge pe toate, binecuvântând pe vrăjmași și pe credincioși! Iubind și pe unii și pe ceilalți în aceeași măsură!
Aseară a venit vrăjmașul și a pus foc!

Doar că a uitat că era Ziua a opta! A Învierii!
Ziua în care ușile iadului s-au sfărâmat și Iubirea a învins! Pentru totdeauna!

Astfel, Calea noastră se vede din ce în ce mai bine! Spre mântuire!

Prin Foc! În spatele Lui Hristos!
Bucurați-vă!
Vrăjmașul a ieșit la lumină și arde!

În urma lui, a rămas Crucea Sfântului Andrei, Apostolul ce ne-a adus Evanghelia!

Prin Foc! În spatele Lui Hristos!


Foto: ActiveNews: MINUNEA DE PE ARHIEPISCOPIE: După incendiu s-a arătat CRUCEA SFÂNTULUI ANDREI în vălătucii de fum. Imagini VIDEO cu PREDICA susținută de IPS Teodosie ÎN TIMPUL INCENDIULUI DEVASTATOR: Bine că nu este afectată nici o viață!