ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Văzând ultimele ieșiri la rampă ale unor politicieni - prințese referitoare la teoria abuzului psihologic, abuz pe care, chipurile, l-ar susține IPS Teodosie, nu mă pot abține să nu le transmit și eu niște gânduri de întâmpinare, ca de la o soră mai mare întru feminitate, imaginație și familie:

1. "Prințesa ghețurilor”, ministră dragă, atentă la detalii cum te știe mama, cum de nu te-ai prins până acum că femeia aceea nu avea nevoie de tine sau de altă "coțohârlă” din familia LGBTQRXYZ pentru a-i lua apărarea? Acea femeie cerea un sfat din partea credinței, nu din partea unor uscate din discoteca Albatros, pricepi? În al doilea rând, răspunsul dat de IPS Teodosie este cel mai bun răspuns pe care îl putea da un om al Bisericii. Eroism (de care ești străină), jertfă (nu ai făcut în viața ta așa ceva), răbdare (tu ai doar răbdarea reptiliană), asumarea Crucii (da, aici taci, fugi și te cutremuri). Normal că nu ți-a convenit. Dacă mergeai la școală sigur aflai "că când” ți-ai rupt coada, nu înseamnă că toate vulpile din pădure trebuie să fie și ele mai scurte la partea caudală (nu zic dorso-ventrală, ca să nu te emoționezi). Medierea e soluția, fato, nu "țipatu ca maimuțili”! 

2. ⁠”Prințesa verii”, tu când îți pui "featili” să îți "faCĂ COmunicarea” nu o verifici mai întâi? Așa ar trebui să procedeze o ministră a "celulei de bază”, că aia a dreptății și a medierii măcar și-a făcut-o singură.

3. ⁠”Regina nopții”, tu ești cea mai fenomenală dintre florile Câmpului! Cum poți să spui despre IPS Teodosie că reprezintă "coloana rusă” din România? Păi dacă aș spune eu (cu dovezi) că tu reprezinți "coloana asiriană” ai înțelege ce zic?! Sigur că ai înțelege, că spre deosebire de țoapele celelalte tu măcar știi ce e aia o coloană, că doar nu ai făcut "școala veche” (O, tempora! O, mores!) la vândut semințe pe litoral, la Neptun. 

Măi, fetelor, "catindatili lu mama”, ca să vă feresc de rușinea de a fi acuzat un ierarh că și-a făcut datoria, eu vă dau un singur sfat: "Nu lăsați sâmburi pe stradă, din cauza lui Bărbat!”. Pe bune, mai cereți și voi câte o dezlegare și o stropire cu agheasmă, că sunteți muncite rău.

A voastră sinceră,
D.B.