ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vântul schimbării, care bate peste tot în lume, a ajuns și la Madrid.

De mai multe săptămâni, guvernul spaniol lucrează la un plan de abordare a COVID-19 ca o gripă obișnuită, relatează EFE, citând El Pais.

Surse oficiale au declarat ziarului El Pais că prim-ministrul Pedro Sanchez încearcă să deschidă o dezbatere similară la nivelul întregii Uniuni Europene.

Guvernul de la Madrid – o coaliție între partidul socialist (PSOE) și o altă formațiune de stânga, Podemos, este pe cale să termine planul de gestionare a COVID-19 ca pe orice altă boală respiratorie.

În mod concret, aceasta ar însemna renunțarea la un sistem de supraveghere strictă și înlocuirea sa cu estimarea modului în care se răspândește boala, pe baza informațiilor culese de la eșantioane reprezentative de populație de către profesioniști din sănătate, relatează El Pais și agenția EFE.

Întrebat în legătură cu acest plan, în cadrul unui interviu exclusiv difuzat luni de postul privat de radio Cadena SER, premierul Sanchez a confirmat că guvernul „lucrează (la acest plan) de mai multe săptămâni”.

Va depinde însă de persoanele însărcinate cu gestionarea pandemiei de la Centrul de Coordonare a Alertelor și Stărilor de Urgență Sanitare (CCAES) și de Comitetul pentru Alerte să accepte propunerile, să le modifice sau să le respingă, a explicat Sanchez.

Se dovedește astfel că „Arafații” pe care nu i-a ales nimeni sunt cei mai puternici din țară nu doar în România.

Sanchez a continuat:

„Este o dezbatere pe care încercăm să o deschidem la nivelul UE. Ministrul Sănătății (Carolina Darias) a evocat deja subiectul la o întâlnire cu diverși miniștri europeni ai Sănătății.”

Potrivit premierului spaniol, este „o dezbatere necesară”, deoarece grație cercetării și științei există acum „răspunsul pentru a ne proteja și reduce infecțiile în sânul populației pe cât posibil”.

Liderul de la Madrid a vorbit și despre o scădere semnificativă a mortalității în cazul tulpinei Omicron. În raport cu o rată de mortalitate medie de 13% (!), în primul val, rata medie actuală se situează în jurul a 1%.

În cadrul aceluiași interviu, Sanchez a anunțat că guvernul său va reglementa prețul testelor antigen și de asemenea a anunțat achiziționarea a 344.000 de pastile Pfizer, pentru a combate Omicron.

„Dezbaterea pe care am avut-o, înainte și în timpul Crăciunului (!), s-a referit în special la furnizarea acestor teste. A existat o creștere exponențială a cererii, însă nu și a ofertei.”

Sub acoperirea anonimatului, un diplomat UE a declarat pentru Euractiv că se pare că nu va fi nevoie de un vaccin special pentru Omicron, deoarece tulpina este atât de contagioasă încât, atunci când vaccinul ar fi gata, va fi fost deja infectată.

De asemenea, foarte interesant, diplomatul a mai afirmat că, pe baza avizelor științifice, scenariul cel mai probabil într-un viitor apropiat pare să fie transformarea SARS-CoV-2 într-un virus endemic, asemănător celui al gripei.

Un alt diplomat UE a declarat pentru Euractiv că, odată cu Omicron, presiunea pe căutarea și identificarea contactelor își pierde din elan și devine tot mai inutilă.

Care este motivul fâsâielii COVID și al Dictaturii care s-a creat pe baza acestei isterii globale, am explicat AICI. De aceea, mă tem că viitorul nu ne pregătește nimic bun. 

Să nu ne pierdem însă nădejdea! Cine ar fi prevăzut, cu două luni în urmă, un sfârșit atât de rapid și de jalnic al întregii sforării globale?