ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artiștii independenți trebuie să dea înapoi statului 41,5% din indemnizația primită în starea de urgență. Toate persoanele ale căror activități au fost întrerupte din cauza restricțiilor impuse de statul român în contextul pandemiei au primit suma de 4.072 de lei, reprezentând 75% din salariul mediu brut pe economie, potrivit Mediafax.

Cunoscutul muzician Florin Chilian debutează la ActiveNews cu un comentariu pe acest subiect. Îi mulțumim!

E... Pandemia să traiască!

Acum să vezi distracție. Impozitul ar fi undeva pe la 3.000/3500 euro în funcție de câte luni s-a primit ajutorul, fie că au fost 8 luni jumătate sau 9 luni jumătate.
Poate mai puține luni pentru cei mai mulți..
Zdringhim zdringhi... 
Firește că se știa că trebuiau „puși deoparte” în fiecare lună pentru impozit 1800 de lei din cei 4072 de lei, doar că:
Promisiunile premierului de a îngheța preturile nu s-au materializat și, ca atare, toate prețurile au luat-o razna în sus, normal...
Practic toate preturile au crescut. Alimente, produse de strictă necesitate. Facturi la gaz, curent, apă, canal, întreținere etc, au mers în continuare și trebuiau plătite, nu?!...
Taxele și impozitele pe anul 2019 trebuiau achitate anul trecut, în 2020 și tot din cei 2.200 de lei. Ar fi trebuit ca „venitul” pe minim trei luni să fie „pus deoparte” pentru asta. Carevasăzică, din veniturile primite în cele nouă luni jumătate rămâneau de fapt șase luni jumătate de trăit din banii aceia
Munca este interzisă pentru artiști.
Anul acesta au explodat și impozitele cu circa 51% în unele localități din țară.
Toate astea trebuiesc achitate din diferența care mai rămânea, 2.200 de lei din fiecare dintre cele noua luni jumătate.
Mâncare, haine, măști, dezinfectant, diverse pentru școala online a copilului, inclusiv curentul, apa în plus consumate de acasă pt că nu merge la scoală, de unde?!...
Numai lucovidul oarba-n după el și wuhannisul se puteau descurca cu acești bani. De citu nu zic nimic. L-a bătut Dumnezeu destul și o să vadă foarte curând asta.
Un om normal, dacă avea familie, bașca vreun copil - doi, un părinte bolnav, omenește nu avea cum să se descurce cu acești 2.200 lei primiți în fiecare lună pentru statul în pușcărie, pe cameră, ca toată planeta solidară cu Dragnea.
Vor să taie de acum - cică - 40% din cei 4000
Vin vremuri interesante mai ales că încă este interzis la concerte și până în martie, la scadența de plată a impozitului pe venitul de anul trecut, nu mai e chiar mult.
Munca este interzisă în continuare în România.
Se pare că și viața.