ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul senator PD Valer Marian, fost procuror în comunism, face o dezvăluire amuzantă într-un material publicat în Cotidianul, despre primarul Clujului, Emil Boc, și despre fostul ministru pesedist Ioan Rus, eroi într-un episod petrecut la Cluj în comunism.

”S-a petrecut la Cluj Napoca, cu ocazia unei vizite efectuate de Nicu Ceaușescu pentru inaugurarea Casei Tineretului (actualmente complexul Univers T). După inaugurare și masa tovărășească de la obiectiv, ziua s-a încheiat cu un chef la restaurantul hotelului Continental, cel mai luxos din urbe, în care era cazată odrasla dictatorială în apartamentul prezidențial. La chef au participat, aleși cu grijă, principalii șefi ai tineretului comunist clujean.

După miezul nopții, fiind cherchelit, Nicu Ceaușescu i-a anunțat pe comeseni că merge la culcare, iar acești au sărit în sus că-l însoțesc până la apartament pentru a-l ști în siguranță. Nicu le-a spus că nu e cazul pentru că este însoțit și păzit de o armată de securiști, dar tovarășii clujeni au insistat în continuare, astfel că, mai în glumă mai în serios, le-a spus că acceptă să-l însoțească dacă se pun în genunchi și-l urmează în patru labe strigând ham-ham, precum căinii.

Tovarășii s-au conformat, au luat poziția în patru labe și l-au urmat din restaurant, pe holul hotelului și pe scări, până la apartamentul prezidențial, strigând ham-ham din toți rărunchii.

Potrivit unuia din șefii de atunci ai hotelului și unui colonel de securitate aflat în misiune, în fruntea cățelușilor juniorului Ceaușescu s-au aflat Ioan Rus și Emil Boc, iar cel mai tare a urlat ham-ham actualul primar liberal și popular-european al Clujului” relatează Valer Marian, cel care, la Revoluție, l-a anchetat pe fostul ministru de Interne, Tudor Postelnicu. (B.T.I.)