ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „În congruență cu spiritul alonjei din politica externă a statelor din vechiul Occident, alegerea sa ca politician local -cu scoruri uluitoare încă de la primul mandat – și apoi ca președinte care și-a surclasat candidatul cu aproape un milion de voturi în 2014 și apoi – cu toate neîmplinirile unui mandat obsedant -cu și mai multe voturi în 2019 a arătat un adevăr greu de contestat: întâlnirea între un politician de largă respirație cu noile generații de români aflați la început de mileniu în timpul nou european (...) Nu mai este un secret pentru nimeni că numele președintelui Klaus Iohannis este luat în discuție la modul cel mai serios și la nivelurile cele mai înalte, de la Washington și Bruxelles, pentru a prelua funcția de secretar general al NATO.” (Alexandru Muraru, fratele geamăn al lui Andrei Muraru, 19 iulie 2022, DIGI 24. ro)
..........................................................................................................................
Băi, popor! CONGRUENȚA CU SPIRITUL ALONJEI se petrecea chiar în proximitatea noastră dar noi, nesimțitori și reci, n-am înțeles nimic! În caz că te-ai îndoit, popor, „politicianul de LARGĂ RESPIRAȚIE” indicat de Alexandru Muraru e Klaus, adică „pămătuful... dulapul... robotul... mașinăria... ficusul...” toate-toate acestea fiind, evident, „de largă respirație”. Cel puțin eu m-am luminat! Deoarece citindu-l pe Alexandru Muraru (știți care... fratele geamăn al lui Andrei Muraru, ambasadorul României pe lângă MARELE LICURICI) parcă-parcă m-a trecut ca un fior, de la stânga la dreapta, CONGRUENȚA... și am sesizat, visătoare, că și pupătura-n cur poate avea nuanțele ei intelectuale și poate fi de mai îngustă sau de mai „largă respirație”... păi, una e să zică Florin Salam „Hai Băsescu la putere / Scapă țara de lichele/ De perverși și mafioți/ Pune-i la respect pe toți/ Prrra-pa!... prrrra-pa!... prrrra-pa!... pârrrț-pa! pârrrț -pa!...” și cu totul altceva e să zică un doctor în științe politice, cercetător științific și cadru didactic în Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași următoarele:

„Fără derapaje sau excese, cu o alură de politician din statele nordice, sobru, convingător prin stilul de excesivă precauție, poliglot, direct, limbajul LIPSIT DE ELAN CONFESIV, și tipare (din care punctualitatea aproape maniacală), a fixat în politica locală standarde de politică externă doar mimate uneori pe scena politică locală.” (rețineți data... Alexandru Muraru, 19 iulie 2022, DIGI 24. ro)

Ei? E altceva, nu-i așa? Imediat sesizezi CONGRUENȚA CU SPIRITUL ALONJEI, care-i mai tare chiar decât sinergia faptelor îmbârligată în meandrele concretului! Sau:

„În ciuda unor conjuncturi politice, geopolitice de multe ori nefavorabile, SENTENȚIOZITATEA l-a scos ușor în evidență în lumea vestică și americană. Tipul nostru de percepție asupra a «ceea ce trebuie» e de multe ori complet nepotrivit cu ceea ce cer vesticii de la asemenea poziții de răspundere, cum e șefia NATO.”

Bietul Ceaușescu Nicolae... el n-a avut dintr-ăștia cu SENTENȚIOZITATEA-n gură... el a fost dăcât „Carpatul și Danubiul gândirii” și nimeni nu i-a zis lui cu chestii d-ăstea cu „EUROPENISMUL IMANENT”:

„De la începuturile sale politice, EUROPENISMUL IMANENT (primar al primului oraș ales capitală culturală a Europei înainte ca țara să fi fost membră a UE; deschizător de drumuri în modernizarea administrației și un model frust fără scandaluri de corupție, răfuieli locale sau apucături de baron) l-a plasat în răspăr cu tentațiile elitelor locale ale anilor 2000. S-a ferit mereu de găști, s-a distanțat de figuri excentrice sau conflictuale, nu are pe nimeni în spate care să-l fi introdus în politică, inventat sau dirijat. A fost de la început un solitar convingător.”

Mi-a plăcut și asta cu „s-a distanțat de figuri excentrice sau conflictuale”... m-a făcut să mă gândesc la fotografia lui Klaus, cu fasolea la vedere, în compania lui Marian Ceaușescu Tivilic, care, trebuie să recunoașteți, este o imagine a sobrietății. Și expresia „limbajul lipsit de elan confesiv” mi-a plăcut deși cred că a mers, totuși, cu confesiunea cam departe când ne-a povestit cum a dobândit cele șase case din Sibiu deși e clar, din ceea ce ne zice Muraru, că nu avea apucături de baron.

Ei, una peste alta, NATO văd că e pe calea cea bună! Dacă „prostănacul” a ajuns dăcât Secretar General Adjunct, după opinia lui Muraru e timpul ca „pămătuful” să intre în scenă, ca erou principal, adică Secretar General-General! Pentru ca astfel, cu profețiile politice împlinite, domnul Alexandru Muraru să se poată preocupa în mod serios de adevăratele probleme dureroase ale României, recte:

„Dezaprob declarațiile misogine ale lui George Buhnici, încercarea de a compara femeile cu obiecte și clasificarea lor în funcție de aspectul fizic. Dacă ar fi fost doar o scăpare nefericită, orice persoană publică și-ar fi cerut scuze imediat, dar asta nu s-a întâmplat. În schimb, George Buhnici a ales să alimenteze controversele propriilor declarații stârnind mânia unui întreg popor. Instituțiile statului trebuie să intervină ferm pentru a evalua spre sancționare aceste afirmații cu accente de instigare la pedofilie și la afectarea demnității umane.” (ați reținut data? Alexandru Muraru, 19 iulie 2022, DIGI 24. ro)

Deoarece de la sublimul Pămătuf la ridicolul Buhnici în agenda lui Muraru, pe data de 19 iulie 2022, nu-i decât un pas!!!
...............................................................................................
P.S.Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a fost prins decontând fictiv 20.000 de lei din bugetul Camerei Deputaților, folosind de fiecare dată aceleași facturi, informează publicația 7 IAȘI. Camera Deputaților a confirmat escrocheria, afirmând că «sumele în cauză urmează a fi recuperate de la domnul deputat și virate la bugetul de stat, conform prevederilor legale». Facturile care au fost decontate din bugetul Parlamentului au fost emise pentru servicii de publicitate și de consultanță de care ar fi beneficiat cabinetul parlamentar al lui Muraru.” (JURNALUL MILITAR. ro , 31 martie 2022)

Sau, mai pe românește, congruență-congruență, dar să știm și noi!