ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea, ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, NU este de acord interzicerea avortului.

Sunt momente în viață când mai bine taci. Da, chiar sunt aceste momente. Cum? Lași tăcerea să vorbească pentru tine. Adică spui că ești ministru al familiei (bănuiesc că familia aceea mamă+tată+copii), spui că ești creștin ortodox, apoi vii și dai declarații care nu prea sunt în ton cu familia sau cu morala creștină.

Ce mă șochează cel mai mult este afirmația: „femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor. Nu voi fi niciodată de acord să interzicem drepturi prin care ne întoarcem în trecut, într-una din cele mai negre perioade pe care le-a trăit acest popor.”

Poftim??? Scuzați-mă dar duhovnicul nu te va sfătui vreodată să faci un avort. NICIODATĂ nu îți va spune duhovnicul „Avortează” iar dacă o va spune, ar trebui să își pună haina în cuier.

De asemenea, același ministru se bucură că orele de educație sanitară sunt aproape de start. „Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu. Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală.”

Atenție de ce materie vorbim. O educație de prevenție este necesară în școli. Dar aceste ore să nu se transforme în ore de FORMARE sexuală astfel încât elevii să învețe poziții sau cum mai scria într-un manual „Normalitatea relațiilor sexuale de același sex”. Adică NU. Asta nu!

Așa că....familia are un ministru care nu prea o reprezintă deloc.