ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat Marlène Schiappa a acceptat să pozeze în revista pentru Bărbați, făcând să explodeze nemulțumirile, la doar câteva zile după ce șeful ei, Macron, apărea în revista pentru Copii.

Anunțul făcut de Schiappa, că va apărea în Playboy a incendiat opoziția politică și opinia publică dintr-o Franță aflată practic în război civil de mai multe săptămâni.

În afara copertei cu ministra îmbrăcat sumar, care a început să circule deja pe internet, Schiappa, în vârstă de 40 de ani, și a cărei a cărei titulatură completă este „însărcinată cu Economia Socială și Solidară și cu Viața Asociativă” mai apare și în patru fotografii de interior.

De asemenea, a acordat și un interviu amplu, întins pe nu mai puțin de 12 pagini, „în special despre libertatea femeilor, dar și despre feminism, politică și literatură.”

Potrivit declarației unei surse din anturajul secretarei de stat, citată de Le Parisien„Marlène Schiappa este singura ministră (sic!) capabilă să răspundă întrebărilor unei reviste ca Playboy și, de altfel, este singura femeie politică apărută pe coperta ei.”

Premierul Elisabeth Borne, sub autoritatea directă a căreia se află Schiappa, ar fi sunat-o pe subordonata ei să îi tragă un perdaf, a informat BFMTV.

Totuși, până acum, nici o altă repercusiune politică nu a fost dictată împotriva feministei exhibioțiste.

În ciuda faptului că scandalul mediatic este uriaș: mai ales că vine la câteva zile după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a găsit de cuviință să acorde un interviu revistei de benzi desenate pentru copii, Pif.

 

Dacă ar fi fost vorba doar de un incident izolat, s-ar fi putut vorbi – eventual – de stupiditate la cel mai înalt nivel.

Așa, însă, două derapaje mediatice grave la interval de numai câteva zile trădează altceva: o tentativă de provocare.

Ca și cum, nemulțumit de amploarea și violența protestelor din țara sa, Macron și echipa lui urmăresc să le ațâțe și mai mult.

După ce, în mai multe rânduri, au turnat gaz pe foc prin brutalitatea gratuită a forțelor de ordine, prin declarațiile insolente la adresa manifestanților sau prin sfidarea Parlamentului și asumarea răspunderii în cazul legii majorării vârstei de pensionare.

În afara prostiei, o singură logică poate sta în spatele acestor gesturi aberante: Marea Resetare.

Care presupune distrugerea cvasi-totală a Ordinii Actuale și crearea unui teren viran pe care să fie „reconstruită mai bine” („build back better”) Noua Ordine.

Pentru nobilul scop al NOM, nici un sacrificiu nu este prea mare: nici măcar să îți expui grațiile fanate în Playboy sau să te faci de râs în Pif!