ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

La 97 de ani, acest om care a simțit la propriu praful de pușcă al Războiului, care și-a văzut camarazii sfârtecați de obuze, care a văzut cu ochii săi cum sângele lor intră până la prăsele în Pământul țării, pentru ca el, Pământul, să rămână al nostru, al românilor, vine fără să aibă dileme, fără să șovăiască, în Piața Universității, să le spună din acest loc simbolic al Capitalei, celor de la putere, că Libertatea de a fi român nu se negociază, că Pământul Țării nu se vinde la străini.
 
Va transmite un mesaj dur (așa mi-a spus textual la telefon) către toți factorii politici să respingă proiectul de lege al parlamentarilor UDMR, USR și PNL, depus în martie la Senat, prin care pământul se poate vinde străinilor fără niciun fel de restricție. Prezența și mesajul Domnului General ne arată că nu este deloc de glumă cu această lege care atentează în modul cel mai direct și acut asupra siguranței naționale a României.
 
Despre ce libertate vom mai putea vorbi atunci când pământul nu ne va mai aparține, când va putea fi luat în totalitate pe nimic, de către băncile, fondurile de investiții internaționale, sau direct de alte state, nici măcar pentru agricultură, ci doar pentru speculă sau pentru ocuparea teritorială a României, așa cum va fi în cazul Transilvaniei, Ungaria având fonduri asigurate în acest sens. Tot acest plan urmează a se desfășura pe fondul acut al vulnerabilității economice și sociale generat de atacul asupra întregii societăți prin restricțiile aberante din ultimul an. Războiul atipic este în plină desfășurare.
 
Un General, cel mai mare general român în viață din Armata Română, ne face imensa onoare de a fi umăr lângă umăr cu noi, venind în cel mai simbolic loc al Libertății noastre din ultimii 31 de ani, Piața Universității.

De fiecare dată când vorbesc la telefon cu Domnia Sa, mă încearcă o adâncă emoție, trebuie să mă pregătesc sufletește înainte, îmi ia ceva timp, nu-mi este simplu, căci vorbesc cu o istorie vie, cu un om care a scris zeci de cărți și mii de articole pe tema românismului. Este un dicționar enciclopedic pe acest subiect și nu numai. La 97 de ani are în același timp o energie și o mare înțelegere a lucrurilor cum puțini dintre noi o au. Ieri seară m-a întrebat: ce spun oamenii, vor veni la protest? Sunt conștienți de ce se întâmplă cu țara aceasta?

O Legendă vie a Armatei Române ne privește în ochi și ne întreabă de fapt pe toți: ce faci române, când libertatea și pământul tău îți sunt luate de străini și trădători? Ce faci române cu tonele de sânge care s-au vărsat pentru Pământul nostru?

Legenda este General de Flotilă Aeriană, Radu Theodoru, veteran de război. Legenda este continuarea luptei, fără dileme, fără șovăire, cu certitudinea că fiecare NU spus străinilor și trădătorilor contează. Contează pentru Mântuire, pentru Istorie, pentru propria conștiință. Contează pentru copiii noștri care ne vor întreba atunci când vor crește mari, voi ce-ați făcut atunci?

Priviți în ochii voștri din oglindă și-n ochii lor. Priviți în ochii Icoanelor cu Sfinții Români. Priviți în ochii lui Iisus Hristos Mântuitorul la Judecata de Apoi, atunci când vă veți afla în fața Neamului Românesc, în fața Sfinților, Martirilor și Luptătorilor!

Răspunde, Române, Prezent!