ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis și Maia Sandu au primit o Scrisoare din partea a 92 de foști deputați și altor numeroase personalități de peste Prut în care este specificat faptul că riscul unei invazii a Federației Ruse este real.

„Războiul sângeros declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și ororile comise de trupele ruse asupra orașelor și populației civile ucrainene se lasă cu efecte tot mai devastatoare asupra ucrainenilor – exodul a circa 5 milioane de cetățeni ucraineni, preponderent femei și copii, orașe, maternități și teatre practic transformate în ruine, civili, bătrâni, mame și copii omorâți.

Toate acestea au pus în gardă întreg continentul european și chiar lumea civilizată”.

Atenție, însă!, aproape 80% dintre ruși susțin acest război, potrivit sondajelor.

În scrisoare se mai arată faptul că forțele armate ale Republicii Moldova nu sunt în stare să facă față unei posibile ofensive a Rusiei, în timp ce securitatea națională a acestei țări este pusă în pericol de prezența trupelor militare ruse de ocupație.

"Considerăm că riscul unei invazii rusești în Republica Moldova nu poate fi neglijat și oricând poate deveni o realitate năprasnică facem apel către Domniile voastre pentru a identifica și demara cât mai curând posibil o formulă pașnică extraordinară de reîntregire a celor două state românești, de unificare a națiunii române de pe ambele maluri ale Prutului prin (Re)UNIREA Basarabiei/Republicii Moldova cu PATRIA-MAMĂ, ROMÂNIA!”, se arată în scrisoare.

Adevărat, singura alternativă viabilă este REUNIFICAREA Basarabiei cu România.
Dacă factorii noștri de decizie nu se mișcă repede, trupele rusești vor lega Transnistria de Crimeea, ocupând întreaga ieșire la mare a Ucrainei, sufocând-o.

În actuala situație critică, nu mai este vorba de persoane fizice, ci de Interesele Țării. De aceea, în spatele ușilor închise, ar trebui să se ajungă la o înțelegere, REUNIFICAREA constituind singura soluție viabilă. Maia Sandu poate candida după aceea la Președinția României.