ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 1946, tot comuniștii au creat un fel de alianță electorală, numită Blocul Partidelor Democrate. Din "bloc” făceau parte și social - democrații, și țărăniștii, și plugarii.
 
După ce au furat alegerile, cu sprijin sovietic, comuniștii i-au alungat peste bord pe "aliați”, forțându-l și pe regele Mihai I să abdice. 

Sub această mască și cu ajutorul tancului & bocancului sovietic comuniști au reușit să fure chiar și sensul cuvântului "democratic”. 

Acest bloc/front a existat până la revoluție, dar "aliații” comuniștilor erau sindicatele. Era masca susținerii "populare” a elitelor nomenklaturiste și a securității. 

Zilele astea se tot vorbește de un alt "bloc democratic”, în curs de formare, cu scopul de a ține la distanță, în spatele unui "cordon sanitar”, așa-numitele partide "extremiste”. 

Nu vi se pare și vouă că se repetă scenariul de acum aproape 80 de ani și că ni se fură din nou sensul natural al unor cuvinte, cum ar fi "bloc” (=monolit cvasi-indestructibil) sau "democrat” (=în favoarea puterii poporului)?