ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cuvântul „nevaccinat” pătrunde în limbajul comun ca substantiv comun, iar acest lucru este extrem de grav. Este un adevărat marcaj al segregării, similar substantivul „colorat”,  utilizat în statele americane sudiste și rasiste în anii ‘50-‘60 ai secolului trecut. 

Trebuie să încetăm să utilizăm acest cuvânt ca substantiv, chiar dacă specialistei în epilare inghinală profundă de la MS i-a intrat în vocabular și îi provoacă blocaje mentale și clișee verbale. 
În orice caz, unde sunt "luptătorii” contra discriminării și a rasismului? Unde sunt practicanții semnalizării virtuții prin îngenunchere pe stadion sau în piețe publice? Ce e cu această tăcere asurzitoare a ong-urilor militante pentru statul de drept, legalitate, drepturile omului, democrație etc.? 


**********

Despre planurile regresistului dambarna: 

„Ce societate este asta care împarte membrii societății în două categorii? Mai e puțin și ne punem o stea dintr-aia galbenă pe piept și am rezolvat-o”.


**********

Inevitabilul s-a produs - dambarna ne va împărți în înțepați și ne-înțepați, și numai înțepații vor putea merge la mall ... 

Ce mai tura-vura, vom fi „fericiți în România”. Va fi ca și când dambarna ar fi fost președinte. 

PS Atrag atenția că atât președintele, cât și premierul încă în funcție al acestei țări au declarat că vaccinarea nu va fi obligatorie în România. E, uite că va fi! O confirmă și ministresa sănătății, colegă de partid „progresist” cu dambarna. 

PPS Cum vor mai vinde mall-urile, ca să facă miliardele de euro cifre de afaceri de până acum? Cum își vor putea recupera ne-înțepații partea din cele cca 200 de milioane de euro - ajutoare de stat acordate de Câțu mall-urilor? Că, totuși, cel puțin până acum, și ne-înțepații plătesc taxe și impozite, din care Cîțu oferă cu atâta mărinimie ajutoare de stat corporațiilor ...

**********

E de neînțeles logica pe baza căreia ar putea funcționa noua modă cu injectarea obligatorie și pașaportul sanitar. 

Dincolo de șocul discriminării și al pulverizării drepturilor și libertăților, decizia lui Macron, care va fi importată curând în România, este un dezastru în plan economic și fiscal. 

În România, până la acest moment, sunt „imunizate” 4,75 milioane de persoane (date oficiale). Întrucât au avut prioritate pensionarii, iar rata de „imunizare” este mai mare în rândurile acestora decât în masa mare a adulților activi din punct de vedere economic și social, se poate intui că cca 2 milioane de „imunizați” sunt inactivi, neîncadrați în muncă, deci absenți de pe această „piață”. Rămân cca 2,75 milioane de persoane active. România are cca 6,5 milioane de salariați, inclusiv cei care lucrează la gri/negru (date oficiale INS, 2019). Deci, jumătate dintre salariații României nu sunt „imunizați”. 

Dacă legea lui Macron devine efectivă și este importată peste tot în Europa, inclusiv în România, atunci patronii de întreprinderi sau de corporații vor fi îndrituiți să concedieze orice salariat neînțepat cu serul experimental, fără niciun alt motiv. Mai mult chiar, neînțepatul concediat va avea un cazier disciplinar care îl va opri de la angajări în domeniul său de competență sau în alte calificări (pe care le-ar obține ca prin magie, peste noapte, că așa e în lumea de driapta, digitală). 

Dintr-o dată, pe baza unei astfel de legi făcute „pentru sănătatea și siguranța noastră”, jumătate din numărul salariaților din România va putea dispărea în neant. Cu cine, cum se va mai putea derula afacerea întreprinderii conformiste cu această lege neo-nazistă? Norocoșii „imunizați”, care vor fi scăpat de concediere, vor munci de două ori mai mult? Sau golul creat de concedierea ne-înțepaților va fi umplut cu aplicații și alte minuni ale digitalizării și ale biotehnologiei? Ne-înțepații, deveniți peste noapte inutili social, ce loc vor mai avea într-o asemenea societate distopică? De unde vor primi cele necesare supraviețuirii lor și a familiilor lor? De la statul paternalist, care se finanțează din taxele, impozitele și contribuțiile celor care încă mai muncesc și realizează venituri (sau, în vremurile fantasticului afumat Cîțu, din împrumuturi scumpe și întinse pe zeci de ani)? Din economia subterană, paralelă sau de minimă subzistență? Și societatea asta „sigură, sănătoasă și liberă” cum se va mai finanța? Prin cvadruplarea taxelor, impozitelor și contribuțiilor „norocoșilor” care nu vor fi fost concediați, pe motiv că vor fi acceptat să se „imunizeze” de două - trei ori pe lună? 
    
Poate vă gândiți că, de vreme ce ar fi atât de iresponsabil, acel patron care își concediază jumătate din personal și-ar merita falimentul. Dar există domenii economice esențiale, fără de care societatea în sine nu poate supraviețui - de exemplu, furnizarea de utilități, sistemul sanitar, ordinea publică și justiția. Concedierea a jumătate dintre salariații din aceste domenii ar duce imediat la colaps. 

Amuzant este că vor fi antrenate pierderi economice masive pentru big finance-pharma-tech. 

Cei fără venituri nu își vor mai putea achita datoriile la bănci, facturile la utilități, primele de asigurare sau dările la stat - acestea toate sunt elemente de rating care vor tinde asimptotic către zero... 

Cei trimiși în șomaj nu vor mai avea bani pentru a-și cumpăra medicamente sau dispozitive medicale. 

„Inutilii social” generați de apartheidul sanitar nu vor mai putea plăti nici internetul sau telefonia, nici dispozitivele „smart” care le asigură prezența permanentă în spațiul digital - deci nu se va mai putea colecta absolut nimic din surplusul lor comportamental. 

Publicațiile electronice main-stream vor râmâne a fi citite/frecventate numai de înțepați - peste tot în lume aceștia fiind mai puțini decât ne-înțepații.

Aș spune că, în privința acestor neo-feudali ai economiei globalist-progresiste tot răul este spre bine ... Sau, mai bine, le-aș reamintit un proverb chinezesc (sau irlandez, că niciodată nu mi-a clară originea) - ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se întâmple...  

În altă ordine de idei, pașaportul sanitar macronian, care va fi foarte curând introdus și în România, permite doar celor care îl dețin să intre în magazine, hoteluri, cinematografe, teatre sau muzee sau să circule cu trenul, metroul, autobuzul, avionul sau vapoarele de linie. 

În România, din 15 milioane de persoane adulte, doar 4,75 de milioane sunt „imunizate”, deci eligibile pentru acest pașaport sanitar. Cum se va putea desfășura toată activitatea economică, socială și educativ-culturală în lipsa a 10 milioane de adulți (și a 3 milioane de minori, care încă nu sunt „imunizați” cu acest ser experimental - slavă Domnului!)? Nu credeți că totul va falimenta sau se va închide, probabil pentru totdeauna? 

În fine, probabil veți spune că românul este fricos sau conformist și, până la urmă, se va supune obligației de „imunizare”. 

Dar, oare, așa să fie? Oare am ajuns chiar toți să iubim captivitatea coliviei de confort sau să ne temem de mânia „imunizaților”, care nu pot trăi „din cauza” celor care refuză ori nu pot accepta înțeparea, din motive obiective (boli sau alte riscuri care ar putea fi agravate de serul minunatei lumi noi) sau subiective (conștiință, liber arbitru, rațiune)?

Nota bene: cei ce refuză înțeparea și sunt dați afară de la serviciu nu vor mai plăti taxe, impozite și contribuții pentru simplul motiv că nu vor mai avea de unde; pe de altă parte, atât ei, cât și toți ceilalți care se opun din principiu pașaportului sanitar și discriminării pe criterii de suspiciune de boală vor refuza în mod legitim să mai contribuie la finanțarea unui stat totalitar care le exclude cetățenia, drepturile și libertățile unui număr 15 milioane de resortisanți.

**********
 
die französische Diktatur

[…] Să nu se ajungă în România cum e acum în Franța, unde tocmai s-a votat amendamentul care permite oricărui angajator, privat sau public, să îi dea afară pe angajații care nu au „pass sanitar”, deci care nu sunt vaccinați, fără dreptul la șomaj. Funcționarii care își ocupă toți posturile prin concursuri serioase și pregătite temeinic, din greu, acum pot fi dați afară din funcția publică. Nu s-a mai pomenit așa ceva în Franța. Cireașa de pe tort: s-a votat și ca la alegerile prezidențiale din 2022 să nu poată vota decât cei vaccinați. Bonus: guvernul francez a comandat deja peste 2 miliarde de doze de vaccin Pfizer pentru 2022 și 2023: le vor servi populației dimineața, la prânz și seara, probabil. În rest, totul e de la excelent în sus... în fosta țară a drepturilor omului care s-a transformat în noaptea asta într-un regim totalitar.

[apud Juliana Nitai, profesor de origine română la Universitatea Lyon2, predând engleză]

PS Ridicol și periculos acest musiu gerontofil Macron - crede sincer că va fi votat de cei pe care acum îi pune cu ochii pe foc pentru a-i obliga la înțepare…

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews