ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit art. 267 Cod Penal, dacă un funcționar public omite să sesizeze organele de cercetare penale în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni despre care a luat cunoștință în cursul exercitării funcției, este pasibil de închisoare.

Dacă a luat cunoștință de falsificarea ("mermelirea”) unor date publice și de comunicarea de informații false, cu consecințe juridice, economice și sociale dezastruoase, cum ar fi "resursele” oficiale relative la plandemie și la imunizarea artificială, ex-ministrul usereplusist al sănătății este pasibil de pușcărie pentru infracțiunea de mai sus.

Asta dacă nu minte cu bună știință. Se pare că nu minte în totalitate, așa cum rezultă dintr-un articol de scoatere la vopsea a împricinatului, publicat vineri pe libertatea.

Vinovații de inadvertențe, mermeliri sau chiar falsificări sunt managerii de spital, DSP, INSP și STS, care au trimis, înregistrat, procesat și făcut publice datele acuzate de ex-ministrul de mai sus. E cazul ca DIICOT să se sesizeze din oficiu.

Dacă minte, inventează sau exagerează, ex-ministrul se face vinovat el însuși de comunicare și răspândire de date false. Alături de cei care i-au dat acces la cifre și statistici și baze de date și de cei care îi țin isonul.

Nemernicii care i-au catalogat pe toți criticii regimului totalitarist sanitar drept conspiraționiști, negaționiști, teroriști, needucați etc., ar trebui să își revizuiască topurile și să îi pună în vârf pe ex-ministrul de mai sus și pe cei din echipa lui. Iar medievalii care mă invitau pe mine la ATI, așteptându-mă cu lumânări, ar trebui să își mute țintele și să își regleze tirul.

_________________________________________________________________________

ȘtiriPeSurse: Vlad Voiculescu face acuzații cu iz penal: Indicatorii au fost mermeliți într-o anumită perioadă ca să dea mai bine

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu afirmă că pandemia trebuie gestionată în sfata sistemului medical, dar, de multe ori, datele pe care se bazau deciziile erau greșite. ”Cu stupoare ne-am dat seama aproape în fiecare săptămână că ceva este greșit”, a afirmat, duminică, Vlad Voiculescu, precizând că ”fie indicatorii au fost mermeliți în anumită perioadă ca să dea mai bine”, fie decesele nu par a fi raportate corect.

”Ministerul Sănătății nu gestionează singur pandemia (...) pandemia trebuie gesitonată în afara Ministerului. Ministerul Sănătății, sau sistemul sanitar gestionează ceea ce nu s-a gestionat înainte. Trage ponoasele. Este ultimul tampon înainte de zid, care încearcă să fie cât de cât eficient”, a declarat, duminică, la Pro TV PLUS, Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății susține că de multe ori datele pe care s-au bazat deciziile erau greșite.

”Nu de puține ori, fie printr-o muncă neglijentă, fie prin metodologii proaste, datele pe care se bazau deciziile erau greșite. Cu stupoare ne-am dat seama aproape în fiecare săptămână că ceva este greșit: fie că indicatorii erau greșiți, au fost mermeliți în anumită perioadă ca să dea mai bine, fie mai târziu am văzut că inclusiv numărul de decese nu pare să fie raportat corect. Lucrurile astea trebuie reparate și trebuie să fie reparate rapid”, a mai declarat Voiculescu.

Acesta consideră că ”există o datorie dincolo de noi să ne bazăm deciziile pe date reale”.

”Am indicații destul de clare că anumite cifre nu stau în picioare și trebuie verificate. Cel mai probabil, chiar numărul deceselor în spitale este mai mare decât cele raportate”, a mai declarat Voiculescu.

Nota redacției: Momentat DIICOT a început urmărirea penală în cazul accesării datelor despre vaccinare de către unul dintre cei 24 de consilieri ai lui Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea.