ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spuneam cândva aici că schimbarea valorii gramaticale a cuvântului "ne-vaccinat” din adjectiv în substantiv este riscantă, având aptitudinea (sau menirea) să pună stigmatul pe fruntea unor oameni, să alimenteze segregaționismul tot mai agresiv din societatea noastră și să determine adâncirea în paranoia a ipohondrilor care fac "politica de sănătate” și curentul principal al opiniei publice viciate a lumii cu fundul în sus în care doar unii ne-am trezit (restul comportându-se ca niște somnambuli). 

Voila: 

Întrebare realizator tv, aseară, la oră de maximă audiență: 

"Care este cea mai mare amenințare azi?”

Răspuns invitat, om de presă, mereu prezent la tv pentru "competența” sa: 

"Nevaccinații”. 

Deci, nu persoanele care, din diverse motive, refuză sau ezită să se vaccineze.
 
Deci, nu terorismul reînviat de retragerea rușinoasă a SUA din Afganistan. 

Deci, nu sărăcia și foametea care vor aduce oamenii în stare să își dea în cap în plină stradă, la lumina zilei. Nu infecțiile nosocomiale din spitale, veceul din curtea școlii, nu munții de gunoaie care se ard seara ca să afume bine țânțarii din București, nu pădurile decimate, nu furtul masiv și sistematic din banii publici, nu războaiele inutile și costisitoare în care am fost trași pe premise false. 

Nimic din toate astea. Doar ne-vaccinații sunt amenințarea. Și nu oricare. Sunt amenințarea cea mai mare. 
Când cineva se simte amenințat, mai ales în urmarea unor incitări sau a unor stigmatizări, fuge și urăște "agresorii” sau pune mâna pe par, după regula psihologică de bază - luptă sau fugi. 

A bon entendeur, salut: 

"Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”. 
(art. 369 Cod penal)

***

După ce aseară am auzit live că cea mai mare amenințare a lumii o reprezintă „nevaccinații”, azi aud doctori care spun că, pentru „succesul” campaniei de așa-zisă imunizare, trebuie ca viața „nevaccinaților” să fie făcută cât mai grea și mai complicată. Trăiască jurământul lui Hypocrat.   

Pe de altă parte, după ce Barna spunea în mod direct și cu cinism că „nevaccinații” trebuie închiși cu lacătul în case până se supun, azi aud că Cioloș ar fi pretins ca la congresul USR din septembrie să fie lăsați în sală atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați (nu că nu ar fi ceva normal ceea ce pretinde Cioloș, dar parcă sună a doagă spartă o astfel de pretenție de la liderului unui partid care ne vrea imunizați cu forța). Aveți încredere în politicienii de la putere, că se bazează pe știință de numa-numa. 

PS Mă scuzați că abuzez de ghilimele, dar trăim într-o lume cu fundul în sus, în care cuvintele normale nu mai au sensuri obișnuite, iar valorile sunt inversate.

***


În România, obligativitatea vakseenării nu se impune pe față, prin lege, transparent, ci pe ușa din dos, prin hașgeuri, formulare tipizate inevitabile și șantaj la locul de muncă. De exemplu, părinții nu își vor putea trimite la școală copiii în vârstă de peste 12 ani fără să semneze că sunt de acord ca elevii să fie vakseenați.
 
Deși nicio lege nu obligă la vakkseenare, marea majoritate a părinților vor semna formularul tipizat - de teamă, din neînțelegere, din încredere (nemeritată) în autorități, ca să nu răpească elevilor încă un an de școală etc. Iar copiii vor fi vakseenați, în ciuda uriașului raport riscuri/beneficii.

Parșiv mod de operare, dar eficient. 

Precum se vede, românii nici măcar nu protestează. 

Francezii și italienii ar fi trebuit să vină să ia lecții de perversitate de la "autoritățile” noastre. Nu ar mai fi avut milioane de protestatari în stradă. 

PS Dacă vakseenul Pf/Bionth a fost deplin autorizat, înseamnă că producătorul poate fi tras la răspundere pentru defecte și efecte adverse. Imunitatea de răspundere, negociată mișelește de UE cu producătorii de vakseen, era valabilă doar pe perioada experimentală. Acum vakseenul nu mai e un simplu experiment, e "sigur”.