ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nebunia pandemică a anihilat deja rațiunea, spiritul de auto-conservare și simțul etic al vătafilor europeni ai Big Tech, Pharma și Finance. Pașaportul de înțepare devine obligatoriu din vară, chit că nu se știe dacă vor fi de acord să se înțepe până atunci cel puțin 70% din populația de 450 de milioane de europeni (în acest moment, după 3 luni de la debutul experimentului Pfizer/BionTech-Moderna-AstraZeneca, s-au înțepat doar 10%). Chit că nu se știe dacă înțeparea asigură oprirea transmiterii infecției. Chit că nu se știe dacă înțeparea este eficientă contra multiplelor tulpini sau mutații care au apărut (dar poate că înțepații se vor transforma în fachiri și vor învăța să doarmă pe un pat de ace, cine știe...). Chit că pe piață sunt cca 400 de milioane de doze false de ser magic, care era la doi pași de a fi cumpărate de Comisia Europeană (știre Reuters de ieri).

Se pare că "liderii” europeni beau, de mai mult de un an, vin conservat în vase cu plumb și s-au procopsit cu saturnism. Nero a dat foc Romei tot din saturnism. A dat vina, ulterior, pe creștini, ne-înțepații acelei vremi.

Cică, în lipsa unui acord pentru un pașaport european, câteva țări care fac bani din turism (Austria, Grecia, Bulgaria, Spania, Ungaria) își vor face propriile pașapoarte, valabile eventual în țările conclavului - iar asta înseamnă, pur și simplu, fracturarea Europei. Acordul Schengen și rule of law, precum și ipocritul MCV sau fantomaticul Parchet European, se duc în bălării. Sunt fan, pe bune. Sunt sătul de astfel de ipocrizii. Pe de altă parte, mă amuz - cred că trebuie să fii prost sau iresponsabil ca să poți crede că îți poți revigora turismul cu acea fracțiune de europeni care vor fi de acord să se înțepe, restul fiind ținuți legați de glie sau în țarc.

Pe de altă parte, și dacă se va introduce peste tot minunatul pașaport, Europa se va rupe în două și se va înscrie pe panta fatală a extincției ca proiect, căci restricțiile de mișcare și libertate aplicate celor care vor refuza statutul de fachir al seringilor vor crea un fel gheto al populației "altfel”, paria, marginalizați sau excluși din minunata lume nouă a înțepaților, liberi ca pasărea coliviilor.

 

Și, odată cu extincția UE, or să dispară și tehnocrații, birocrații revolving door și vătafii politici. Sunt fan, pe bune.