ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste tot în lumea occidentală, liderii eternizați și auto-mandatați ai statului profund ne cer să uităm că au fost idioți, hoți, corupți, în conflicte de interese și în complicitate cu Poutine în creația și mărirea oligarhilor ruși și ucraineni, pentru că, iată, și ei sunt șocați și înspăimântați de creșterea aberantă a prețurilor la energie.
 
Pentru modelul economic occidental și pentru societatea de consum, un cost redus al energiei este esențial. Un cost aberant al energiei este o amenințare existențială. Cam aici suntem: la începutul unui sfârșit sumbru al civilizației noastre, iar acești inteligenți se miră și se lamentează, ca să pară că sunt solidari cu noi în sărăcire și în "sobrietate” energetică.

În Germania, oamenii își fac provizii de lemne și calorifere, iar miniștri le spun să se spele cu cârpe ude. Industriile se închid, șomajul explodează, iar miniștri le spun că vor continua să susțină Ucraina sau că sunt și ei … îngrijorați (sigur că sunt – urmează revolte violente în toamnă). În Marea Britanie, autoritățile le cer oamenilor să bea apă de toaletă reciclată, ca să economisească rezervele de apă.

În California, mașinile pe benzină și cele diesel vor fi scoase curând din circulație (e lege în acest sens, copiată și în alte state stupid-progresist conduse în prăpastie), iar companiile de electricitate îi imploră pe proprietarii de mașini electrice să le încarce mai rar sau deloc, căci e penurie de energie. Curând, California redevine Vestul Sălbatic, unde se va circula cu diligența. Ah, ce filme western minunate se vor face la holiud!
 
Hai, la dejun cu greieri și lăcuste cu noi!