ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cam ce joc face, totuși, acest Vlăduț?

După ce a dat alte cifre ale bolnavilor de la ATI și ale vaccinărilor, mult mai mici decât cele oficiale, acum susține că rata de infectare în București e mult mai mare decât cea oficială (5,46 la mie) și că în curând întregul oraș va intra în carantină. Inclusiv vaccinații - conform lui Vlăduț, care este un specialist de mare clasă în medicină, virusologie și matematici superioare, cu înalte studii de economie și banking la Viena, vaccinații pot să transmită în continuare boala, deci stau și ei în carantină, supunerea lor la riscurile serurilor injectate fiind inutilă.

Colac peste pupăză, Vlăduț declară că întârzierile în plata salariilor personalului medical (pentru asta, un reprezentant al acestui segment, dl. Săndesc, amenință cu demisia în bloc, ca un erou ce se află) sunt cauzate de un funcționar, care a "uitat” că tre’ să semneze niște hârtii. De două luni. Și spune asta cu un calm și o detașare de zici că vorbește despre câinele său de casă. Cam așa vorbesc toți acești politicieni "noi” - cu calm, cu superioritate, ca și când nu ar fi dat foc lumii panicând oră de oră populația cu știri catastrofice despre "acest nenorocit de virus ucigaș”, cu o rată de fatalitate de 0,1%...

Nu că nu m-ar încânta, totuși, că cineva oficial îl contrazice pe sumbrul și distrugătorul Arafat, dar aici e vorba de ceva mult mai important - pierderea azimutului unei populații complet terorizată, tulburată emoțional în cel mai periculos mod, blazată, aflată în pragul colapsului. Mai ales copiii, mai ales cei pe care îi așteaptă examene, sunt afectați. Nu te poți juca cu așa ceva.

Mai există guvern? A existat vreodată în acest răstimp? Sau toți s-au ascuns în spatele micilor dictatori cu halate albe, care au profitat din plin de banii aruncați cu lopata pe fereastră de Vasilică Cîțu, în timp ce medicii adevărați, cu suflet și compasiune, cu credință în jurământul lui Hipocrate, au fost aruncați în focuri, să se descurce singuri, iar acum sunt lăsați fără salarii, dați pe mâna gauleiterilor din colegiul medicilor și puși cu spatele la zid de viitoarele procese de malpraxis, pentru care Arafat s-a spălat deja, regulamentar, pe mâini?

PS: Am aflat dintr-o postare a dlui Sorin Faur că luminile stradale se sting după ora 21. Apă caldă în București nu e de mult - ne-au asigurat de asta votanții entuziaști ai lui N. Dan. Urmează să ne ia și curentul după ora 22 și gata, revenim în plin comunism ceaușist. E, de-abia atunci vreau să îi văd pe anti-comuniști cum se simt. Noi o să supraviețuim - am mai fost sub bocancul comunist și nu ne-am sufocat. Cum veți rezista voi, băieți dă driapta? Fără curent și internet?

Cazul Timișoara

V-am spus astă vară că i-ați acordat prea multă încredere și putere acestui auto-intitulat "comandant al acțiunii”. I-ați pus pe tavă Legea nazistoidă a carantinării nr.136/2020. Legea chiar îi dă dreptul să instituie carantina unde vrea, când vrea*, chiar și peste capetele autorităților locale - a se vedea art.12 alin.1. Ordinele sale se execută, nu se discută - a se vedea art.15 alin.1. La fel ca în cazul Timișoarei, și în București i se vor executa ordinele sumbre și implacabile, chiar dacă autoritățile locale vor fi votat contra carantinării.

În orice caz, să combați o pandemie, în anul 2021, când lumea de 8 mld oameni este într-o continuă și ultra-rapidă mișcare browniană, cu mijloace din 1400, când lumea de 750 de mil de oameni trăia la distanțe între orașe care se străbăteau cu săptămânile (deci izolarea timp de 40 de zile avea sens) este de cea mai înaltă finețe științifică, o mare cucerire birocratică de sănătate publică. "Coerența” și "competența” autorităților - care nu mai contenesc să se contrazică și să își adapteze din mers discursul "educat” și "consistent” - sunt parfum pentru încrederea populației, mai ceva ca tămâia, motiv pentru care 85% dintre infectați se tratează acasă. Afirmația de acum 3 ore a lui Voiculescu V.V. că nu e cazul ca vaccinații să fie scutiți de la restricțiile carantinei pentru că vaccinul NU asigură oprirea răspândirii infecției este de pus în ramă. Adică, cel puțin în opinia acestui "specialist” fără vreo diplomă, vaccinurile sunt inutile**. Să tot ai încredere în vaccinuri, mai ales în condițiile în care vedem ce riscuri antrenează cel de la AstraZeneca.

PS: Să nu plătești medicii și personalul medical din centrele de vaccinare, să proiectezi reduceri de 48% ale salariilor medicilor, mai ales ale celor de la ATI, să concediezi masiv personal medical pe motiv că este vorba de simpli TESA și sunt neesențiali (deși spitalele iau foc pe bandă rulantă, sunt în stare deplorabilă, punând viața pacienților și a medicilor în pericol, și sunt nevoite să cumpere servicii de la clinicile și laboratoarele aparținând, în conflict de interese, managerilor sau șefilor de secții) înseamnă nu să fii mafiot, ci iresponsabil și prost și totalmente lipsit de inimă și compasiune.

*chestia cu evaluarea specialiștilor e vax albina - s-a văzut la Timișoara că "specialiștii” au cerut carantină, dar comitetul local de situații de urgență a votat contra; concluzie - carantina e chestie politică, nu medicală

**invariabil, când altcineva spune asta, nu numai că devine imediat țintă pentru toate blestemele, dar este supus imediat tirului de întrebări leit-motiv - dacă e sau nu medic, dacă se pricepe, dacă nu cumva să i se pregătească niște lumânări la ATI etc.; dar domnul Voiculescu nu e medic și, cu toate astea, este crezut pe cuvânt când emite astfel de sentințe

Gheorghe Piperea