ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației va constitui comisii care vor decide dacă unuia sau mai multor elevi urmează să li se recomande un test anti-drog. Testul se va face numai cu acordul părinților (sau al elevului, dacă e major). 

Este destul de clar că această vânătoare de suspecți nu va duce la nimic bun, dar contează că: 

(i) autoritățile se prefac că fac; 

(ii) elevii și părinții lor preiau vina autorităților (care, vorba ministrului de interne, au pierdut lupta cu drogurile), în calitate de țapi ispășitori. 

Evident, autoritățile și liderii de opinie omit să sancționeze moral propaganda ubicuă a consumului de droguri, singura soluție realistă pe termen mediu și lung. 

Ca să fie eficientă și onestă, iar nu inutilă și ipocrită, testarea anti-drog ar trebui să înceapă cu politicienii de la putere. 

Campania ar trebui să continue cu șefii și șefuleții nenumăratelor organe de control și prevenție. Ar trebui incluși funcționarii Agenției Naționale Antidrog, polițiștii și procurorii anti-drog, funcționarii corespunzători din Oficiul Național pentru Prevenția și Combaterea Spălării Banilor, șefii și funcționarii corespunzători ai rețelelor de socializare (care sunt foarte înverșunați contra feicniuzului și contra conspiraționiștilor, dar și foarte eficienți la propaganda mascată pro-drog), șefii și crainicii posturilor de radio friendly cu consumul de iarbă de calitate, influencerii care nici nu mai fac un secret din consum și propagandă… Puteți completa, că sunt mulți cei care contribuie la creșterea explozivă a consumului și, deci, a traficului de droguri. 

Dacă tot se vorbește de teste anti-drog în școli, cel mai indicat mod de a proba onestitatea și eficiența unei astfel de campanii ar fi să se înceapă cu ministrul, secretarii ce stat și directorii generali și să se continue cu rectorii, decanii, inspectorii, directorii, secretariatul, psihologii școlari și chiar cu președinții asociațiilor de părinți. 

Fără drogați și bețivi în funcții publice - ce ziceți? Oricum, nu e voie ca inocența copiilor să fie pusă în dubiu de niște autorități ignorante și total ineficiente.