ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În continuarea demersului de ieri, de revenire la sensurile normale ale cuvintelor și de abandonare a transcuvintelor (care unora le-au pus mintea pe bigudiuri), azi voi face referire la cuvântul „extremist”.
 
Conform DEX, adjectivul „extremist” înseamnă ceva „care privește ideile și faptele împinse la extrem”. Substantivul extremist îl desemnează pe cel „care depășește limitele normale” sau pe cel care practică extremismul, adică „atitudinea politică, mișcarea sau curentul care urmăresc, prin măsuri violente sau radicale, să impună idei extreme, opinii exagerate sau soluții „finale”. 

De regulă, aceste soluții „finale” se referă la un grup indeterminat de oameni, toți „vinovați” față de extremiști pentru simplu fapt că își permit să existe sau, după caz, pentru că nu se supun căii „drepte”, impuse de extremiști.  

Așadar, extremist este cel care gândește și se comportă a-normal. Extremist este anti-natalistul, ciudatul care își lipește palmele cu super-glue de asfaltul încins sau care aruncă vopsea peste tablourile cu inestimabilă valoare culturală, bizarul care ține lecții de morală în public, în fundul gol, decorat cu panaș multicolor și cu paiete lucitoare, oficialitatea birocratică decisă, pentru „siguranța noastră”, se ne închidă în casă, în spital sau în spatele măștii și al gardurilor de sârmă și să ne oblige să devenim insectivori, nespălați cu lunile și pregătiți pentru euthanasie imediat ce împlinim 60 de ani.    

Extremist este cel care, cu toți banii din lume, cu toată mass-media la picioare, cu toată social media asmuțită asupra „dușmanilor”, vrea să ne impună soluția lor finală. Extremiști sunt triștii și nefericiții tatuați mental care se văd pe ei în raiul pseudo-științei și al știrilor oficiale, iar pe noi ne vor supuși damnațiunii veșnice în iadul științific. 

Nu este extremist cel care pledează pentru (revenirea la) normalitate, pentru familie, pentru viitorul asigurat prin copii, pentru demnitate umană, pentru un trai decent, pentru libertate și rațiune. Nu este extremist cel care refuză să se supună nebuniei colective a științei transformate în religie și a noii inchiziții a „faptelor verificate”.

Nu este extremist cel care știe că este loc sub soare pentru orice ființă simțitoare, creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.