ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orice predicție este dificilă de făcut, mai ales predicțiile legate de viitor.

Dar așa cum în plandemie, norii negrii care s-au arătat încă de la început (celor care nu trăiesc la subsol) nu s-au comparat cu dezastrul care a venit ulterior, la fel va fi și acum. Adecă, va fi rău și foarte rău dar nu pentru toată lumea.

Așa cum în plandemie, bugetarii, oamenii de afaceri și chiar angajații din unele sectoare nu au avut probleme prea mari (dacă nu se uitau la tembelizor să se lase bombardață cu bombe psihologice) în schimb restaurante, baruri, turism și pensionari au fost cam distruși, tot așa și acum – pentru unii va fi bine, pentru alți va fi nasol de tot.

Recunosc cu o oarecare vină că perioada plandemică are pentru mine amintiri plăcute. Deoarece nu am respectat nicio restricție și m-am decis să mă comport ca și cum nu am restricții. Evident că nu m-am aruncat ca prostu în mâna lupului. Adică, pe unde plecam aveam hârtie la mine, dar de exemplu evident că plecam când vroiam și unde vroiam doar pierzând un minut ca să completez hârtia. Asta până m-am prins că pot doar să las data necompletată și să completez doar dacă mă opresc gaborii.

Apoi, deși era restricție nu am renunțat la plimbările prin parc cu bicicleta. Evident că atunci când parcurile au fost închise, m-am plimbat prin oraș. De asemenea, la biserică am lipsit doar o perioadă până să studiez terenul. Altfel, m-am bucurat de drumurile goale, de liniștea venită din lipsa nunților și a chefurilor, de numărul mic de oameni din magazine și de pe stradă și evident de traficul mult redus mai ales din cauza școlilor închise.

Acum va fi altfel. Deoarece gradul de stres se va ridica și se va încerca ridicarea nivelului apei pentru ca mult mai mulți să intre la apă de data asta. Dacă în perioada plandemică damnați au fost babacii deoarece pe de o parte au fost atacați psihologic, pe de alta închiși în casă, goniți din magazine și ocoliți de copii și nepoți, acum vârsta de eliminare va fi nițel mai joasă. Bunăoară, va fi o mamă de criză economică cu ditamai șomaj în care doar cei care muncesc din greu, au putere, au skiil vor supraviețui. Dintre aceștia, foarte mulți însă se vor îndrepta spre prepping și mutat la țară. Deja în perioada plandemică toți dădeau din colț în colț că ce bine e la țară, că acolo lumea e altfel, poliția lipsă, reguli canci – nu stai închis zi și noapte între 4 ziduri ca pușcăriașii să termini toate serialele de pe Netflix. Și boom-ul care a urmat pe vânzările de case după plandemie acestei presiuni s-a datorat. Nu ma intru în sperietura cu vaccinurile și sperieturile apocaliptice deoarece doar o mică categorie erau gata să se rupă de arafați și să trăiască aiurea în pustie pe cont propriu.

Ei bine acum, presiunea va fi mult mai puternică deoarece chiar nevoia în sine te va împinge. Dacă pe vremea plandemiei protestul și nesupunerea au fost facile – că maxim ce ți se putea îmtâmpla era o hârtie de aceea care ulterior nu s-au plătit, acum va fi ceva de genul – primești factura, faci un mini-infarct, te decizi să tai totul și se te muți la țară deoarece cu banii pe o luă poți trăi la țară toată iarna. Evident primele probleme sunt legate de încălzire, dar toate se vor lega una după alta, deoarece electricitatea va sălta prețurile în continuare și la alimente și pe lângă asta vor începe lipsurile în ciuda garanțiilor date de alte Deaia care luptă cu gând-dacii.

Deci dacă în fața pândarior din plandemie, mai puteai opune ceva rezistență, cu facturile e altceva. Nu plătești, te taie – ce poți face? Să ieși la proteste?! Aiurea, mămăliga e înghețată tun!

În ordine vor veni – măriri la utilități, șomaj & falimente, măriri la mâncare, măriri de impozite, raționalizare utilități în masă, generalizare tichete sociale. Și tot va fi bine dacă nu vom avea război, caz în care va fi fiecare pentru el, cum este acum în Ucraina. Lucruri despre care nu se spune, dar sunt îngrozitoare: canci utilități, prețuri în dolari, hoți și furturi.

Chiazna.ro