ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Surse din cadrul Jandarmeriei Române mi-au confirmat faptul că nu s-a reluat activitatea și că nici mâine nu se va relua. „Nu s-a reluat și nici mâine. Încercați să găsiți alternative și pentru mâine!”.

Postare inițială: Uite încetarea grevei, nu este încercarea grevei!

Într-un comunicat STB s-a afirmat faptul că "Tribunalul București a dispus astăzi, la ora 14:00, încetarea protestului spontan, angajații STB SA fiind obligați să-și reia activitatea. " și că....."toate vehiculele STB SA vor ieși în traseu conform graficului de transport." Utilizatorii aplicației Info TB au primit notificare cu aceleași informații.

Realitatea este cu totul și cu totul alta. Până la această oră nu a ieșit nici un vehicul STB iar numărul de telefon Call Center STB nu este valabil nici la această oră. Prin urmare călătorii nu pot cere informații suplimentare. Aceștia așteaptă în stații de zeci de minute fără ca să primească o informație în timp real despre situația transportului în comun.

Până la această oră nu a fost comunicat faptul că nu s-a reluat activitatea transportului în comun, ultimul comunicat al STB fiind în legătură cu decizia Tribunalului București.
 
În această dimineață a fost declanșată greva salariaților STB care au mai multe nemulțumiri. Liderii sindicali îl acuză pe directorul general al Societății de Transport București, că nu ar vrea să înceapă discuțiile pentru contractul colectiv de muncă. Și cer imperativ majorări salariale de 200 de lei. Salariul mediu al unui șofer STB este 4.100 - 4.200 de lei.

Această grevă a produs haos în București. Sute de călători au așteptat zeci de minute în stațiile STB și au afirmat faptul că nu știau de această grevă. Călătorii nu pot cere informații la punctele de vânzare pentru că aceștia sunt închise dar în același timp, numărul de Call Center al STB nu este disponibil. Prin urmare călătorii care nu acces online la informații au rămas neinformați cu privire la această grevă. Prefectura București le-a cerut polițiștilor și jandarmilor să meargă în stații să să îi anunțe oameni să nu aștepte pentru că este grevă. 

Acest haos nu a ocolit Metrorex sau circulația rutieră. Traficul este blocat și la această oră, mai ales că anumiți călători au fost nevoiți să apeleze la serviciile de taximetrie pentru a ajunge la locul de muncă sau la destinația dorită. În ceea ce privește fluxul călătorilor la metrou, acesta a crescut iar Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență ( Piața Unirii, Dristor, , Piața Victoriei, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord).

Reprezentații STB menționează că se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.
 
Călătorii nemulțumiți de această situație au adresat mai multe comentarii pe o pagină de Facebook cu denumirea Societatea de Transport București STB SA. Mulți dintre aceștia au pus problema prelungirii abonamentelor cu o zi, având în vedere că nu au beneficiat de un serviciu pe care l-au plătit.
 
ACTUALIZARE: COMUNICAT S.T.B.
 
Bucureștenii care nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate vor primi o zi de călătorie gratuită

Tribunalul București a decis suspendarea grevei salariaților STB. Societatea de Transport București a oferit un comunicat prin care anunță faptul că bucureștenii care nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate, vor primi o zi de călătorie gratuită

"Tribunalul București a dispus astăzi, la ora 14:00, încetarea protestului spontan, angajații STB SA fiind obligați să-și reia activitatea. Astfel, toate vehiculele STB SA vor ieși în traseu conform graficului de transport.

Bucureștenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate, vor primi o zi de călătorie gratuită. Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat și asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstanțele ce au condus la declanșarea acestui protest și a dispus măsuri în consecință pentru cei care au fost implicați în această acțiune sindicală ilegală."