ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Curții Supreme de Justiție a SUA privind avorturile a provocat un val uriaș de proteste și violențe într-o tentativă disperată a Stângii de a restabili așa-zisul „drept costituțional la avort”.

Sunt invocate cele mai sinistre sau bizare motive: de la de acum prăfuitul „My body, my choice” până la „Avortul este un act de iubire” (!!!)

Dar probabil cel mai aiuritor pretext este că decizia Curții Supreme ar încălca „drepturile religioase”.

Și totuși acest motiv a fost invocat de mai multe grupări evreiești.

The Women’s Rabbinic Network (WRN) a dat publicității vineri un comunicat în care susține:

„Textele cele mai sacre și mai competente ale iudaismului nu văd un făt ca pe un suflet până când acesta se naște. Mai degrabă, un făt este considerat parte a corpului părintelui până la naștere.”

Ați înțeles deja unde bate: „My body, my choice!”.

(Deși, nici așa, nu s-a auzit de vreun om întreg la minte care să renunțe de bună voie la vreun organ sau mădular al său.)

Și comunicatul continuă netulburat:

„Iudaismul învață că viața nu începe la concepție sau odată cu bătăile inimii, ci cu prima suflare. Prin urmare, a forța pe cineva să aibă o sarcină pe care nu o dorește sau care îi pune viața în pericol reprezintă o încălcare a legii evreiești, deoarece acordă prioritate unui fetus în fața unui ființe adulte care este însărcinată.”

Și halucinantul document merge și mai departe:

„Acest lucru trebuie înțeles ca o violare a Constituției Statelor Unite, care ne garantează libertatea de a ne practica religia și de asemenea libertatea în fața dictaturile altor religii.”

„Dictaturile altor religii” vizează pasămite Creștinismul, care prețuiește viața de la concepție.

Ca răspuns la astfel de elucubrații, site-ul Priests for Life a comentat decizia Curții Supreme astfel:

„Chestiunea când începe viața unei ființe trebuie să fie una științifică, iar realitatea simplă este că nici un text medical modern nu arată că viața începe în alt moment decât cel al concepției. Faptul că viața începe de la concepție este un fapt dovedit științific, pe care toată retorica pro-avort din lume nu o poate schimba.”

Într-un editorial pentru LifeSiteNews, Patrick Delaney a comentat „religiozitatea” unui astfel de punct de vedere:

„Cu alte cuvinte, spre deosebire de modul în care aceste grupări evreiești încadrează problema, întrebarea când începe viața umană nu este o chestiune de presupoziții filosofice sau de credințe teologice; este un fapt dovedit științific la fel de sigur ca legea gravitației și dovada că planeta noastră este rotundă și nu plată. Atunci când un ovul uman și un spermatozoid uman se unesc, este creată o ființă umană individuală, cu propriul ei cod genetic și cu destin unic.”

Și Delaney conchide:

„În plus, fiecare ființă umană are drepturi ale omului, nu pentru că așa spune guvernul, Curtea Supremă sau WRN, ci pentru că este OM. Drepturile omului coincid cu natura umană, iar dreptul cel mai fundamental al omului este dreptul fiecărei ființe nevinovate la viață.”

După „scurgerea” strategică în presă a unei ciorne a decizie Curții Supreme privind avorturile, în data de 2 mai, cu scopul evident de a întărâta organizațiile de Stânga și a crea presiune asupra celor 9 magistrați, 140 de grupuri evreiești, inclusiv Liga Anti-Defăimareau sponsorizat ceea ce au numit un „Miting evreiesc pentru justiția avortului”(!) în data de 17 mai. Cu această ocazie, au declarat că „accesul la avort este o valoare evreiască” (!) iar „interzicerea avorturilor este o chestiune a libertății religioase” (!).

În replică la aceste afirmații, rabinul ortodox Yehuda Levin, un acerb luptător pentru viață, a comentat:

 „Este realmente blasfemator, duplicitar și lipsit de onestitate... Singura mea întrebare este: acești oameni, care susțin aceste lucruri, chiar cred din toată inima în ele sau sunt fățarnici?”

În 2013, abordând chestiunea dintr-un unghi mai larg, cunoscutul comentator conservator evreu Dennis Prager, a răspuns în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune C-Span întrebării: „De ce sunt evreii de stânga?”

Iată ce a spus Prager:

„Când evreii au părăsit iudaismul, ei au rămas religioși, însă religia pe care au afirmat-o tindea să fie orice formă de stângism, în locul iudaismului... Au respins religiozitatea tradițională, așa că au acceptat o nouă religiozitate care este seculară... Evreii au îmbrățișat o nouă religie, ca substitut al iudaismului, iar aceasta a fost, de exemplu, feminismul, ecologismul, marxismul, socialismul și pentru unii chiar comunismul.”

Și Prager mai afirma:

„Acești oameni, acești liberaliști, încearcă să maimuțărească orice valoare liberală, sau lipsa acesteia, și încearcă să aplice asta valorilor evreiești, ceea ce este total duplicitar. Este total neadevărat.”

Potrivit studiilor realizate de Pew Research Center, evreii reprezintă 2,4% din populația adultă a Statelor Unite, iar 83% dintre aceștia cred că uciderea copiilor nenăscuți trebuie să fie legală în toate sau în majoritatea cazurilor.

LifeSiteNews observă că acest „drept de a ucide copiii înainte de naștere”, promovat mai recent de grupările evreiești ca fiind unul „religios”, a fost promovat și de organizația Templul Satanic.

După decizia Curții Supreme, Templul Satanic și-a reiterat intenția de a nu aplica decizia instanței, prin invocarea în justiție a unei „exceptări religioase”.

În acest demers judiciar care va urma, Templul Satanic s-a numit pe sine „farul călăuzitor în bătălia pentru accesul la avort”.