ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ne zdruncinăm creierii degeaba încercând să aflăm cum conduce Cîțu. O luăm razna cu mintea dacă ne punem în cap să descoperim ce stă în spatele deciziilor pe care le ia. Nu vom afla nimic, și nu din cauză că totul este perfect secretizat. Nu vom afla nimic pentru că în spatele vorbelor sunt alte vorbe, la fel de găunoase. Nu există o rânduială a gândurilor, ci numai rânduri de vorbe fără noimă, de care cu greu se trece. Nu vom ști niciodată de ce, bunăoară, își face campanie pentru alegerea ca președinte al partidului din banii publici, din fonduri guvernamentale, și nu din banii personali sau ai PNL. Ne vom izbi de aceleași sintagme cu care bate câmpii, de aceleași prostii mărețe cu „PNL, cel mai mare partid din România”.

De când a început campania electorală internă, Cîțu a lăsat România deoparte. Pe la ședințele coaliției de dreapta nu mai dă. Sunt decizii care așteaptă să fie luate de săptămâni de zile, dar nu mai are timp pentru ele. Preferă întâlnirile cu primarii, cu predilecție cei liberali, cărora le promite câte-n lună și în stele dacă, la Congresul din 25 septembrie, îl vor alege președinte.

Cel mai bun președinte de partid

Ce face concret premierul Cîțu nu sunt mulți care o pot spune. Apare sporadic la televizor, când este prins, și atunci vorbește despre ce vrea. Îl întrebi despre salariile înghețate și îți răspunde că PNL va conduce România în următorii opt ani. Îl întrebi când se va produce majorarea pensiilor și îți spune că, după Congres, se va vedea că liberalii sunt și mai puternici. Îl întrebi despre explozia prețurilor și el îți vorbește despre înființarea centrelor de mari arși. Când vine vorba despre împrumuturile făcute, pe care le vor plăti următoarele trei generații, spune că s-au consumat pentru eliminarea efectelor pandemiei. Dar, dacă faci socoteala cu creionul în mână, ți-e dat să vezi că, metaforic vorbind, la zecile de miliarde de euro tocate pandemia nici nu ar fi avut curajul să se apropie de noi. Ce mai face Cîțu în rest? Își plimbă materia fizică din județ în județ încercând să convingă populimea că este cel mai potrivit președinte de partid. Desigur, obositor pentru un liberal. Însă greu, foarte greu pentru un cetățean care crede că ar conduce treburile României.

Nu te scapă nimeni

Logica lui Florin Cîțu e într-o permanentă suferință. Dacă încerci să dai de vreun fir, te așteaptă sanatoriul de glumeți. Avem cea mai mare dezvoltare economică din Europa, spune el. A doua zi, vine Institutul Național de Statistică și, cu aceleași argumente, îți demonstrează contrariul. Ne mișcăm foarte bine, spune premierul. Ba pe dracu’, ripostează Banca Națională. Cum să-l contrazici, din moment ce numai el are dreptate? La secțiunea Covid 19, însă, premierul excelează. Ori de câte ori deschide gura oferă un regal de fudulie amestecată cu neghiobie. Vine valul patru, anunță el. Dar tocmai declarase că niște milioane de doze de vaccin le-a vândut, fiind la un pas de expirare. Campania de vaccinare a fost gândită cu dosul, e limpede, dar de vină sunt cetățenii care nu vor să se  înțepe. Explicațiile lui ar acoperi pagini întregi din anuarul aberațiilor, dacă s-ar încumeta cineva să-l editeze. A încercat cu duhul blândeții, apoi cu momeala și, în curând, va trece la măsuri prin care să impună obligativitatea vaccinării. Nu e musai să ne vaccinăm, spune legea, dar nu mai poți da copiii la școală dacă nu sunt înțepați. Copiii nu fac boala, copiii nu au nevoie de vaccin. Știi tu, cetățene, mai bine decât Cîțu? Informația că Pfizer și Moderna provoacă miocardite și pericardite a fost publicată cu 11 zile întârziere. Puteți și să muriți în liniște, Cîțu veghează. Și câte și mai câte în același registru. În fața unor asemenea enormități, te mai scapă ceva de casa de nebuni?