ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: Când mă gândesc în trecut, la această perioadă, așa cum v-am mai spus, simt furie, frustrare, tristețe, îmi vine să merg de nebun pe străzi și să urlu!

21 Decembrie 1989, Timișoara - București
(a doua parte) – text doar pentru cei care merită

Prezența de ieri dimineață (21 Decembrie), la ora 9.45, a Fiscusului din dealul Cotroceniului la Piața Universității a fost o împietate! Pentru el a fost doar un prilej de a mai rânji o dată, cinic, că a bifat obligația de imagine, trasată de consilierii săi.

Și, da, când mă gândesc în trecut, la această perioadă, așa cum v-am mai spus, simt furie, frustrare, tristețe, îmi vine să merg de nebun pe străzi și să urlu!

Îmi vine să cad în genunchi și să le cer iertare celor care au plătit cu viața lor, idealurile unei libertăți iluzorii.

Imaginați-vă ce ar fi însemnat ca atunci în 1990, România să încapă pe mâinile unor gospodari și oameni care ar fi iubit cu adevărat această țară și acest popor. Să încapă pe mâinile părinților, bunicilor sau pe mânile dumneavoastră, a celor care ați crescut în cinste, în muncă, în respect și demnitate față de sine însuși - în primul rând!

Cât de bogată a fost România, dacă vreme de 32 de ani au avut și au ce să fure nemernicii?!

Câtă libertate adevărată avem în prezent?!

Cât de șocantă este lista celor care s-au perindat în acești 32 de ani în politică, și a averilor pe care le-au dobândit?!

Cât din idealulul celor care au fost uciși, care spuneau ”măcar copiii noștri să trăiască în libertate și demnitate”, s-a împlinit?!

M-am gândit la lista celor care au fost la butoanele țării, indiferent de postura în care s-au aflat, adică președinte, parlamentar, guvernant, sau entitate pe persoană fizică sau juridică afaceristă, care a fost în anturajul puterii, și a cărei apartenență are rădăcini în serviciile de informații-securitate; toți aceștia beneficiind de sprijinul deciziilor sau indeciziilor magistraților. M-am gândit la modul în care am intrat în noua viață/orânduire socială, denumită ”libertate”, din punctul de vedere al acestei caste a magistraților, bine plătită din totdeauna, ca să fie ”cinstită, independentă și echilibrată”! Cum am intrat, din punctul acesta de vedere?! Printr-un simulacru de proces, o execuție în zi de Crăciun, și apoi cârdășie la toate numirile în funcții înalte ale politicienilor (nici măcar sesizările, nu mai zic instituția autosesizării), cârdășie cu toate jafurile și furturile țării, bucată cu bucată! Todor Jivkov, președintele bulgar, Erich Honecker președintele redegist au fost ”judecați” altfel! Ceaușescu trebuia eliminat repede, de parcă ordinul de a trage în mulțime dat de Elena Ceaușescu ar fi dispărut! Dar, de! La Plenara din 12 aprilie 1992, poporul era informat că România nu numai că achitase datoria externă în totalitate, dar avea creanțe în valoare de 2,5 miliarde de dolari, plus (un miliard și jumătate de ruble, și aproximativ un miliard de yeni chinezești – din arhiva ultrasecretă a D.I.E!! Iar la dosarul ”Revoluției” încă mai lucrează ”magistratul”...
Revin la lista celor care s-au ”procopsit politic și economic”, din ‘90 și până în prezent. ”Au plecat ai lor, au venit tot... ai lor”! Unii care la începutul Revoluției voiau și acționau pentru înăbușirea ei, pe parcurs au devenit ”revoluționari cu acte-n regulă”! Și-au luat foloasele materiale de pe urma  certificatelor, au construit sau au făcut parte din partide, sau din puterea ”noii orânduiri libere”. Curvele, amantele lor au fost promovate din plin, pe toate palierele socio-economice-politice. Și mulți dintre aceștia, ei și ele cu calitățile aferente, având rădăcini turnătoare sau securiste în toată regula, sau fiind ”săgețile” culpabile în orice clipă, folosite de către unii din țară sau din străinătate. Așa a început noua viață liberă a României și a românilor. Și ca orice individ/ă aparținând acestei categorii, în România s-a declanșat jaful și parvenitismul! 

Startul noii vieți așa zise libere, demne, curate, fusese furat chiar din timpul Revoluției! Ce melanj grețos al celor care se înghesuiau prin studiourile TVR! Despre care noi cei din stradă nici nu știam că deja ”emanaseră” ”comitete” și ”fronturi salvatoare naționale”... 

Așa că voi ăștia care sunteți doar cu ”lovitura de stat în gură”, stați cătinel, că acea lovitură s-a transformat în Revoluție, și apoi mecanismele lăcomiei umane și derivatele acesteia, și-au făcut treaba! Dacă era doar ”lovitură de stat”, pentru că oricum ”au plecat ai noștri și au venit ai noștri, iar noi am rămas ca proștii”, tranziția se făcea fără atâtea victime! Doar se știa de Iliescu, nu?!

Ufff! Mi-ar trebui și alte părți să vă spun mai departe. M-am lungit deja mult, și textele mai lungi nu sunt citite, că de... sunt obositoare și oamenii nu mai au răbdare. Plus că subiectul îmi creează stările din motto.

Doar atât, vă rog, luați lista celor aflați la butoane în prezent, adică chiar și vedeți ce legături au cu securitatea, cu torționarii, cu turnătoria și trădarea.

Începeți cu Hohanu, rudele acestuia, cu măCiucă, Ciociolacu, până la Vergilică Popică, Alinuța Gorghihuța, Rafila, Arafat. Când aveți timp. Așa ca un joc puzzle, scrieți pe hârtie pe toți cei care compun puterea și opoziția, și vedeți ce obțineți în dreptul lor! Așa poate știți logic și real, ce ne așteaptă în 2024, de care unii se agață cu speranță, fără să facă nimic...