ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu detașare am să vă vorbesc despre ceva ce este reprezentativ pentru o parte a patronatului mass-media.

AlephTv, acest ProTv - țeapă ”marca”  Adrian Sârbu

Am avut perioade în care am locuit/umblat mai mult prin străinătate. Și de fiecare dată, aflat acolo departe de țară, îmi sărea în ochi faptul că pe grila de programe era foarte ușor de găsit ProTv–ul. Și toate știrile, reportajele și emisiunile ”Pro-ului”, în subliminal erau profund anti-românești, sau susținătoare pe față – în mod grețos – a celor aflați la putere, indiferent care erau ei la acel moment. Un fel de ”pupători în cur de serviciu”. 

ProTv–ul, în frunte cu ”Andreea Esca - imaginea lui”, era un conglomerat, un puzzle de firme și firmulițe prin care se topeau banii evazioniștilor. Plus finanțările de la stat, prin contractele de publicitate, sau comenzile de stat către multinaționalele care vârau bani în ”Pro” prin intermediul terților. Rețeta era pusă la cale de Sârbu și băieții din spatele lui, care-i asigurau protecția. Plus scutirile de taxe și impozite, sau radierea acestora de către stat...

Apoi Sârbu a vândut ”Pro”-ul, chiar dacă la stat erau neplătite zeci și sute de milioane de euro, ”cărțile de muncă” și dările aferente erau fantasme. Sârbu a fost iertat de datoriile către stat, către angajați, și și-a luat câteva zeci de milioane în urma vânzării televiziunii lui pește. Miliardarul ceh Petr Kellner a cumpărat ”Pro-ul” și și-a completat holdingul Media Enterprises. Treabă ca-ntre băieți. Kellner era intrat de ani buni în România când a cumpărat teveul.  A fost partener de afaceri cu Ovidiu Tender, a avut pachetul majoritar de 71% în Ardaf - compania de asigurări. A fost acționar și la Banca Romexterra. Deținea PFF Group, fond de investiții în domeniul imobiliar. PFF Group a cumpărat sediul ING Bank și complexul Metropolis Center, din București. 

De ce v-am spus toate acestea? Ca să înțelegeți că toate genurile acestea de afaceri se fac doar cu ajutorul și acoperirea unor băieți dintr-un sistem, intern și extern.

Revin la Sârbu. A făcut Aleph Tv, aplicând exact aceeași rețetă ca la ProTv. În 3 ani de existență, Aleph Media are o datorie de 32,5 milioane de euro, dintre care 7,5 milioane numai la stat! Fără penalități. Un milion și jumătate de euro are datorie către angajații săi. Dar, atenție, câteva milioane de euro, Sârbu le datorează și unor firme... de ale sale! Adică, este dator și sieși! Exact rețeta ProTv.
 
Printre țepuiți: CEC Bank are de recuperat de la Aleph Media un milion și jumătate de euro, OTP Bank – peste un milion de euro, iar BT Leasing – 200.000 de euro.
 
Vă întreb pe dvs., când vreodată v-ar fi creditat/plătit/acordat entitățile acestea bancare vreun leu dvs. sau firmei dvs. – om obișnuit?!!

Și astfel de indivizi au instrumente mass-media princare ne prezintă ”realitatea”... Au o ”Esca” de exemplu, la fel de evazionistă în trecut, care ne spune cu voce gravă, de pe prompter, care-i treaba cu Președintele, cu Guvernul, cu... viața noastră de zi cu zi...

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews