ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marcelică Ciolacu se laudă și pe pagina sa de facebook că a fost astăzi la târgul organizat de Ministerul Agriculturii, cu ocazia ”Zilei Naționale a Produselor Românești”, pentru a le mulțumi fermierilor români. 

În primul rând că bietul Petre Daea, de altfel un ministru de toată isprava, a fost nevoit să organizeze așa zisul târg, în curtea Ministerului Agriculturii! De ce?! Din cauza de sarcină trasată de Marcelică.
 
Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă Ciolacu participa la un târg pe bune?!! Cred că-l luau la bătaie și băbuțele care vindeau câteva legături de pătrunjel. 

Iar cei 12 ”țărani expozanți” din curtea ministerului, numai agricultori nu erau, ei personal! Cum vedeți în foto, mai că unuia/uneia (încă nu m-am dumirit ce gen este) i-a lipsit totuși cravata… Ciolacu și Stănescu au bifat victoria guvernului Iohannis în lupta cu eliminarea agriculturii românești.

Mai departe. În tot acest timp, după ce mancurtul Vergilică Popică a vândut Termocentrala Mintia cu o sumă modică, ”cumpărătorul” – se.re.le.ul de garsonieră "Mass Group Holding”, chiar dacă a promis că n-o va face, o dezmembrează bucată cu bucată, și-o dă la fier vechi! Deja și-a scos banii pe care trebuie să-i achite pentru așa zisa ”cumpărare”, ba, chiar așteaptă și finanțare de la guvernul partener, jefuitorul României. Pentru ce finanțare?! Păi, suveica lui Vergilică Popică a promis că investește un miliard de euro și crează 600 de noi locuri de muncă! Fără să dea afară actualii angajați! Între timp contractul de vânzare al Mintiei a fost secretizat!!! Direct pârnaie Popică, dar nici nu ști câte vei deconta!!! Cert este că sute sau mii de familii au rămas pe drumuri…

Din categoria ciolacusistă ”lauda de sine/pute bine”, așa cum ați văzut în exemplul de mai sus, mai am un ”new entry”, care-l cuprinde pe nea’ Nicolae măCiucă și pe Marcel Ioan Boloș, ministrul ”Investițiilor și Proiectelor Europene”. Ăștia doi se laudă și zic că ”este zi istorică pentru România”, pentru că ei s-au întâlnit pe ascuns, pe la Alba Iulia, cu nu’ș ce duduie – comisar ioropean, și au semnat, frățică(!)  ”Acordul de Parteneriat între Guvernul României și European Commission - document strategic care acoperă fondurile Politicii de Coeziune și cel al Politicii Maritime și Pescuit pentru perioada de Programare 2021 – 2027”!!!

Deci ăștia, s-au întâlnit la finele lui 2022, pentru bifarea unui mânării care a început în 2021! Și care fusese anunțată în urmă cu doi ani, așa: ”pentru perioada 2021-2027, România va dispune de 43 de miliarde de euro pentru investiții”. Numai că măCiucul și colegu’, după semnarea ”plaivazului” de la Alba Iulia, au emis, bâlbâit și cu pauze, zicerea: „acest Acord deschide calea pentru investirea a peste 31 miliarde euro, din Politica de Coeziune, în România”... Păi ce făcuși mareșale?! 12 miliarde de euro s-au evaporat, sau sunt banii ăia prin care se va ”cumpăra” Portul Constanța?!

Dar ca să fiu corect, iată bălmăjeala ministerului, care se vrea explicativă la alocarea pomenii bruxelleze, care va veni cândva, într-o altă toamnă: ”Acordul prevede o alocare totală constituită din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European Plus, Fondul de Coeziune, Fondul pentru o Tranziție Justă și Fondul European pentru Afaceri Maritime de 43 miliarde euro, din care 31,5 miliarde euro alocare europeană”.  Clar, da?!! Ați/am ”înțeles”…