ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interval scurt de timp, au murit trei oameni deosebiți pentru România. Toți trei, reprezentanți de seamă ai țării noastre și pe plan mondial.

Soprana Mariana Niculescu, academicianul Eugen Simion și cercetătorul doctor Gheorghe Mencinicopschi... Dumnezeu să-i primească în Lumina și-n Iubirea Sa!

Mariana Niculescu și Gheorghe Mencinicopschi aveau 73 de ani, iar Eugen Simion 89 de ani.

Mariana Niculescu, supranumită ”Regina del Belcanto” sau ”Primadonna Assoluta”, a lăsat o enormă moștenire artistică muzicală. A făcut cunoscută România pe cele mai mari scene ale lumii. Întotdeauna, oriunde s-a aflat, s-a prezentat și afirmat drept româncă și ortodoxă.


Eugen Simion, scriitor, critic și istoric literar, editor, eseist, profesor universitar român, membru titular al Academiei Române și Președintele ei timp de opt ani, din 1998 până în aprilie 2006 – an când i-a murit soția, a fost și ”Doctor Honoris Causa” al Universităților din Iași, Galați, Târgoviște, Arad și Bacău. În afara numeroaselor sale scrieri, a fost și coordonatorul ”Dicționarului general al literaturii române”, vol. I-VII, 2004-2009 și al Caietelor „Mihai Eminescu”.

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a scris numeroase tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei. A publicat peste trei sute de lucrări științifice în țară și în străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008). A fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare Bucuresti, instituție pe care a și condus-o. A predat ca profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti. Doctor Honoris Causa al U.S.A.M.V.B. – Timișoara. A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Are 23 brevete de invenții. Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, obținut în anul 2000, i-a fost retras în 2019, de către ”meditatorul” Klaus Iohannis.

De ce v-am făcut aceste foarte scurte prezentări?


Pentru că niciun reprezentant de la vârful statului, vreun ministru de resort, nu a scos un cuvințel public, nu a depus măcar o floare! Ioahnnis a tăcut cu desăvârșire, deși Mariana Nicolesco și Eugen Simion sunt membri - acum post-mortem - ai Ordinului Național Steaua României. Nici un cuvânt! Probabil își lustruia schiurile și n-a avut timp...
Pseudo-ministrul culturii, Lucian Romașcanu, chiar dacă a dat niște comunicate, nu s-a înfățișat la Ateneul Român sau la Academia Română, în schimb a avut grijă să salute ziua Europei sau să se afișeze în mass-media pentru că a cumpărat două monede de aur...
Ligia Deca, doctoreasa luxemburgheză a Hohanului și ministră la neînvățământ, n-a avut timp nici să respire și să-nghită! Lucrează la implementarea ”României educate” pe sistem hohanist!
Ministrul nesănătății Rafila are treabă prin Cuba, și să deschidă filiala OMS în România.
În sfârșit, oameni foarte ”importanți și preocupați” cu propria lor ”valoare, fără număr – fără număr”...
Chiar și măCiucă este "preocupat" tare, nu de facturi, ci, de, și-l citez: ”Nu accept să întrerupem procesul de învățământ, pentru că nu există termie în vreuna din unitățile de învățământ”! ”Termie”!!!
Cam asta despre respectul autorităților pentru valorile românești! Așa cum este și față de poporul român...