ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italienii de la Enel sunt forțați să plece de la butoiul cu miere al afacerii cu energie electrică și gaze. Divizia lor din distribuția de gaze nu a atins targhetul scontat. În plus, rețeaua electrică de distribuție, de la stâlpi, cabluri, transformatoare, la relații cu clienții, necesită ajustări urgente și investiții mari.
 
Oameni care locuiesc în zonele lovite de întreruperi și deranjamente de electricitate, știu despre ce vorbesc. Mulți dintre profesioniștii ”pălmași”, au plecat din sistemul lor, fiindcă erau foarte prost plătiți, foarte puțini față de necesarul existent.
 
Dacă pentru o prestație de 220-300 de ore de muncă, indiferent că este zi de sărbătoare, sau de week-end, primeau/primesc între 3000 și 4500 de lei, șefimea lor, aia din funcțiile înalte, ajunge și la 40.000 de lei lunar, ne mai vorbind de veniturile ălora de la vârful vârfului, care depășesc venituri de 10.000 de euro lunar.
 
Enel a jefuit cât a putut de mult, fără să facă investițiile necesare realității din teren, în urma expansiunii și dezvoltării urbane/rurale, și a degradării rețelei preluate de la statul român. Vă dau un exemplu: acum că sunt în derulare programele cu fotovoltaicele, numai o stație de putere pentru transformarea-receptarea energiei electrice, costă câteva zeci de milioane de euro, spre suta de milioane!

Procedura de renunțare a Enel-ului nu este una de azi pe mâine, este de durată, pe pași bine stabiliți și în curs de negociere.

OMV i-a transmis lui Hohanu că este interesată să preia această afacere bănoasă, derulată de Enel. Aia cu gazele de la Marea Neagră este un simplu zvon, o fentă. Austriecii știu că acolo este ”felia” americanilor.

Dar OMV are niște pretenții, așa cum are împăratul față de vasalul său. Pretenția este ca statul român să răscumpere acțiunile Enel, să le ”liciteze” către OMV, dar într-un parteneriat investițional: adică statul român să finanțeze tot ce ține de lucrările de infrastructură, iar austriecii să se ocupe cu încasatul banilor. 

O altă fentă, este zvonul că austriecii de la OMV vor schimbarea legii off-shore. Pe bune?! Păi mai favorabilă decât este acum, nu are cum să fie! Doar să fie enunțată de genul faceți ce vreți, jefuiți cât puteți, nu dați niciun leu! Pentru că actuala lege off-shore nu are mecanisme practice de verificare a volumelor profiturilor declarate și a afacerilor derulate în sistemul respectiv. Externalizarea banilor se face într-o voioșie, doar din acest motiv au proliferat și o duc atât de bine multinaționalele și firmele străine.

Încă o fentă este chestia cu migranții, ăia despre care chipurile se discută la nivel oficial. Adică, da discută oficialii ăia mărunți, de doi lei. Bietul măCiucă nu s-a ”calificat”, nici măcar să facă prezență de fațadă... Că jupânii austrieci, la nivel de cancelar sau chiar de miniștri, îi cer direct Klaunului, să execute. Numai că și Hohanus poate să ofere, doar ce rămâne din prăduiala americană, germană și franceză... Și tot ca ”dezțelenire a gândirii logice argumentate”, ce treabă au europarlamantarii lui pește în așa zisa negociere, când problemele spuse de către austrieci țin de executiv, respectiv de așa zisa remediere a unor mecanisme de coopreare și siguranță transfrontalieră?!

Ieri, 6 decembrie, Hohanus a primit vizita delegației OMV, condusă de Alfred Stern – președintele Consiliului de Supraveghere al OMV. Adică, șantaj pe față din partea austriecilor! În acest hal de slugărnicie, miicime ca stat, am ajuns!! Președintele țării să primească ordin să negocieze cu unul din bordul de conducere a unei multinaționale străine, nici măcar cu președintele companiei respective. Hohanus a oferit spre jefuire, atât cât a putut și ce a putut, rămas după rezervările americane, germane și franceze...

Așa că scheunatul politic al ăstora care se dau afectați patriotic, este tot o fentă. Sunt doar jevruțele lovite cu piciorul de stăpâni, jevruțe obișnuite cu lanțul și bătaia, jevruțe care schelălăie din două motive: dă bine la prostime, și confirmă stăpânilor loialitatea...

P.S. Le mulțumesc surselor mele și mă rog la Dumnezeu să le țină acolo unde sunt, cu vocație și iubire de România!