ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


(I)

Precizări despre ceea ce veți citi. Preambul necesar.

Vă rog să aveți amabilitatea și răbdarea să-mi acceptați aceste precizări utile. Acest serial în scris despre Niels Schnecker, pe care din comoditate scriptică și ”apreciere” îl voi numi în continuare ”Nilă Șmeker”, sau pur și simplu ”Nilă”, fără a jigni personajul moromețian al lui Marin Preda, este izvorât  din ”saturația mea” față de comportamentul și spusele acestei  trompete pro-îngăurire a tv-ului. 

Care prin felul în care ”se produce la tv” mă atacă zi de zi pe mine și pe familia mea. 

Care îmi atacă o parte dintre semenii și prietenii mei. 

Care se consideră jurnalist, moderator tv și care-i împarte pe români, ca și JohAnus, guvernanți sau unii politicieni, în români cu și fără drepturi existențiale, încadrarea lor în categorie fiind pe bază de ”cotizație” la îngăurire și acceptatrea fără crâcnire a oricăror aberații emise de ”stăpâni”, inclusiv a ”certificarahatului verzui”, sau a pierderii identității personale și naționale.

Cetățenia, etnia, religia, rasa sau apartenența politică nu este un criteriu de care eu țin cont în postările mele. Eu sunt creștin ortodox și punct. Nu are nicio relevanță pentru acest tip de postări, în care vorbesc despre atacurile unor indivizi la viața noastră normală. Toți suntem oameni, și unii dintre noi cred în Dumnezeu - Creație, sub forma religioasă pe care am adoptat-o fiecare, iar alții nu cred. Că Nilă are origini de evreu khazar, din părinți  sefarzi sau askenazi, nu are importanță. În criteriul meu, important este că Nilă este un cetățean român, care prin spusele și faptele sale face rău unei părți din acest popor. Că sunt și oameni care apreciază ceea ce face și ce spune, este dreptul fiecăruia să tragă concluziile dorite. Eu mă adresez celor ca mine, care-l consideră un impostor și un ”țepar” (o să vedeți în acest serial de ce fac aceste afirmații), care își folosește notorietatea doar din rațiuni comerciale benefice lui, indiferent de efectele pe care le creează prin faptele și spusele sale.

Numitorul comun al lui Nilă cu Bogdan Chirieac, este că se folosesc de notorietatea și calitatea de așa ziși jurnaliști, că au lucrat/lucrează în acest sens ca făuritori sau prestatori de emisiuni tv și se dau experți în tot și-n toate.

Că este sau nu agent  activ sau turnător la Șin Bet (Șabak sau Ș.B.K. - Șin Bet Klali – Agenția de Securitate Internă a Israelului), Mossad (serviciul de informații externe al Israelului) sau AMAN (Direcția de Informații Militare a Israelului) , veți deduce dvs. din  cele ce vor urma.

Cert este că ”istoricul său” cuprinde în amestec atât elemente reale cât și fictive. Chiar de către el alcătuite și lansate. Pe unele a încercat să și le ascundă, pe altele și le-a evidențiat. Altele sunt exagerate cu intenție, tot de către el.

Tot o certitudine este faptul că am fost sunat de către mai mulți cunoscuți, chiar și de către un prieten pe bune, și am fost avertizat ”să am grijă cu cine mă pun”! Nu vă spun asta ca ”să mă dau rotund” sau să mă ”victimizez”, pentru că nu am de ce. Am spus pentru că m-au surprins și pe mine aceste reacții. Oricum, ”merg înainte” pentru că viața și libertatea mea și a familiei mele este atacată zi de zi la tv.
Nu este nicio problemă că ”legenda” spune că tatăl lui Nilă - ”ofițer Mosad”, a făcut parte din grupul ”Vanguard”, și că după mijlocul anilor ’70 a reușit (el și câțiva membrii ai grupului) să convertească aurul tezaurului statului Israel (au girat cu el) transformând-ul în lichidități financiare, contracte de durată și acțiuni în domeniul petrolului; ”**** petrodolari”.  Chiar acestea au fost povestirile lui Nilă Șmeker, către anumiți musafiri ai săi de la sediul firmei sale, când era în fosta casă a mareșalului Ion Antonescu, sau din vila sa de la Snagov.

Creșterea prețului barilului din țările producătoare de petrol a dus la existența unor resurse financiare, numite petrodolari, pentru că petrolul era plătit în dolari americani. Parte din aceste resurse au fost reinvestite în sistemul economic și financiar mondial de grup, cu efecte destabilizante asupra întregului sistem.  Și aceasta a fost o resursă a actualei Oculte Mondiale.

Tatăl lui Nilă a fost un avocat prosper, ”lucrător” în țara nostră și care avea relații strânse cu ambasada Israelului. În 1970 împreună cu familia a părăsit România, cu destinație directă S.U.A. Despre apartenența lui Nilă Sr. la  ”Vanguard Group Inc.” vă spun că acesta este un concern american de investiții, înregistrat cu sediul în Malvern, Pennsylvania, cu aproximativ 7 trilioane de dolari în active globale administrate, care a fost înfințat de americanul John C. Bogle, pe data de 1 mai 1975. Cam în aceeași perioadă în care Anwar el Sadat, președintele Egiptului desfășura inițiativa de pace care s-a soldat cu Acordul de la Camp David din 1979, mediat de președintele SUA, Jimmy Carter. Perioadă în care tatăl lui Nilă era ”navetist” între Israel și S.U.A.

Vă dau ceva mai multe amănunte pentru a înțelege contextul familial în care s-a dezvoltat, de la naștere la adolescență, Nilă ”îmbârligătorul” îngăuririi.

Așa că vă rog răbdare, ajung și la afacerile lui, însă vreau să aveți tabloul complet al ”evoluției sale”.  
Am încă foarte multe de lecturat și de sintetizat.

 
(II)

După cum vă spuneam în primul episod, la Nilă Șmeker minciuna și falsul se împletesc cu adevărul și fabulația. Din acest motiv eu nu am pretenția că ceea ce scriu este o ”anchetă jurnalistică”, pentru că dacă ar fi fost, eu trebuia să fac anumite deplasări și verificări în teren, legate de unele aspecte. Cert este că eu lucrez cu ”materialul clientului” și cu documentația pe care o am la dispoziție. Eu vă prezint datele și dvs. trageți concluziile.

Șmeker s-a născut pe data de 1 ianuarie 1960 la București. Nilă a spus în numeroase relatări și interviuri că părinții săi erau evrei austrieci, mamă-sa fiind nemțoaică evreică de origine din regiunea Sudeți. Și din acest motiv el a primit și cetățenia germană.

Regiunea Sudeți a aparținut ”Imperiului Austriac” până în 1918, apoi până în 1938 Cehoslovaciei, din 1938 până în 1945 Germaniei, iar din 1945 până în 1993 din nou Cehoslovaciei. După anul 1993 și până în prezent, regiunea Sudeților este parte a Republicii Cehe. 

Ca o consecință a furiei și ostilității cehilor față de toți nemții, în perioada 1945 -1950 marea majoritate a etnicilor germani a fost expulzată, chiar dacă legislația cehoslovacă prevedea că pot rămâne acei germani care puteau dovedi activitatea lor antinazistă. Se știe că au fost: aproximativ 24.000 de cazuri de decese legate de expulzări (decese din cauza asasinatelor, sinuciderilor, bolilor, vârstei, etc), 62.000 de persoane au fost date dispărute, (dar moartea lor nu a putut fi verificată de autorități). Toate proprietățile germanilor sudeți au fost confiscate de statul cehoslovac în conformitate cu prevederile ”Decretelor lui Beneš”. Etnicii germani sudeți (aproximativ trei milioane) s-au dus în Germania, care avea să fie divizată în 1949 în ”Federală” și în ”Democrată”, și în Austria. În prezent, în Cehia mai sunt doar aproximativ 42.000 de etnici germani.

De ce v-am dat cu lux de amănunte aceste aspecte? Pentru că , în nebunia și bulibășeala perioadei respective, imaginați-vă că părinții lui Nilă au venit direct în România, ca ”evrei” cu situație financiară bună! Când alții abia scăpau cu viață, fugiți doar cu o bocceluță. Deci nu au mers în Germania, nu în Austria, și nici n-au rămas în Cehoslovacia. Ba mai mult, tatăl lui Nilă, de profesie avocat, a prosperat în perioada președinției lui Petru Groza, Ion Gheorghe Maurer, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica și Nicolae Ceaușescu.

La aproximativ doi ai ani după ce Nicolae Ceaușescu a devenit Președintele Consiliului de Stat al României (9 decembrie 1967), timp în care Ceaușescu a început să schimbe și să pregătescă reorganizarea inclusiv a structurilor de securitate (vechile structuri de tip sovietic Paukerist fiind perimate și periculoase), deci la început de deceniu mulți spioni aflați în vizor prin prisma activităților comerciale sau juridice au plecat din România.

Așa că în 1970 familia lui Nilă pleacă, fără opreliști, în S.U.A. Șmeker junior avea 10 ani. El afirmă că ”după mamă” a căpătat și cetățenia germană.

Perioada americană a familiei sale ține până în 1978, primind și cetățenia S.U.A., an în care se mută în Israel unde primește și cetățenia israeliană. 

De la ”momentul 1978”, C.V.-ul lui Nilă și activitatea sa concretă este un amestec nebunesc de făcături și legende. Adică oricine ar putea gândi ori că este vorba de un individ ancorat la un serviciu de securitate extern, ori că este vorba de un excroc, care și-a fabricat ”legenda proprie”! Oricum, în ambele cazuri, făcătura și legenda aveau să-l ajute mult pe Nilă în activitatea acestuia din România.

Dumneavoastră veți face distincția între ”spion” și ”excroc”, între ”adevăr” și ”minciună” din cele ce o să aflați în acest serial.

Cert este că Nilă și-a șters C.V. – urile inițiale, cu care a făcut ”furori” în România!  Mai mult chiar, și-a suspendat și sitte-ul firmei ”Schnecker Van Wyk & Pearson” (Romånia), pe care își trecuse studii, competențe și afaceri derulate de-a lungul existenței sale! Vedeți în fotografia de mai jos.

Așadar, Nilă declară într-o înșiruire ilogică și mincinoasă chiar și pentru o construcție al istoricului propriu, fabricat pe nasoale, că ar fi absolvit între 1978-1982 ”Facultatea de Drept la Sorbonna”, din Paris - Franța, apoi a obținut trei masterate: în drept, în economie și în finanțe internaționale; în cadrul unității de învățământ sorboneze, dar și la ”Facultatea de la Romande”- Franța. Culminează și cu un titlu, citez: ”Doctorat în Economie” (Ph.D.Econ.)  În 1982 devine dealer la ”Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith”, din Londra. Apoi în calitate de vice-președinte a condus o firma germană ”DEGEFA REISEN” GmbH, Frankfurt, Germania, anii 1983-1985. Devine partener în firma de avocatură americană ”Chula & May”, din California, în perioada 1985-1986. Din 1986 este președinte al ”International Investment Bankers Group” din Colorado - SUA, până în 1987- 1990 când este consilier special/economic la Casa Albă, în administrația Reagan. Ca un fapt divers, a mai fost și școlar în practică la ”First Boston Banck” – în prezent denumită ”Credit Suisse First Boston Banck”.

Deci acestea sunt descrise chiar de el, care cuprinde perioada 1978 -1990!!!

Toate acestea le-a spus într-un C.V. inițial, pe vremea când începuse afacerile în România, cu prieteni parlamentari și guvernamentali din PNL , la mijlocul anilor ’90.

 Apoi C.V.– ul lui, s-a schimbat periodic. Dar eu am toate variantele…”românești”!

Și ca să nu uit, tot în aceeași perioadă, a ajuns și la gradul de colonel (în armata SUA) unde a pilotat și avioane!!! 

Va urma