ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nilă Șmeker este prezent zi de zi la postul ”România Tv”, ca ”moderator și grăitor expert în toate cele”. Și din păcate unii români ”își iau lumină” despre evenimentele socio-politice din societatea românească, de la un individ a cărei calitate jurnalistică este construită fals, ca mare parte din istoricul C.V. său.

Partea I și II - AICI 

A durat un pic mai mult apariția acestui episod pentru că am așteptat anumite date, confirmări sau infirmări, de la surse aflate în țările în care și-a ”construit” C.V.

Așa că acum pot să vă spun că Nilă nu este niciun ”ofițer acoperit” al Mosad-ului sau al C.I.A., sau al altui serviciu de securitate extern. Că este turnător sau nu, asta este altă poveste. Pentru că o să aflați în acest serial că el se va afla în cercul unor ”afaceriști securiști”! Cert este că Nilă este un simplu impostor care a reușit să facă afaceri oneroase în România, cu largul concurs al unor politicieni. ”Legenda” că ar fi ofițer de securitate acoperit, chiar el a lansat-o și ulterior nu a infirmat-o! Îi crea importanță, credea el!

Am să ”galopez” un pic pe subiectul Nilă, din dorința de a ajunge mai repede la ”subiectele R.Tudorică și aRahat”.

În primul rând, Nilă nu este colonel în retragere în armata S.U.A. Și nici în cea a Israelului. Serviciul militar în Israel este obligatoriu atât pentru bărbați cât și pentru femei și durează trei, respectiv aproape doi ani. În armata S.U.A., aproape toți bărbații cu cetățenie americană sau cu drept de rezidență ȋn Statele Unite, cu vârsta cuprinsă ȋntre 18 și 25 de ani, au obligația să se ȋnregistreze ȋn ”Selective Service”. Înregistrarea nu înseamnă ȋn mod automat recrutarea pentru serviciul militar, care este un serviciu plătit ca orice alt serviciu.

Așa că Nilă nu numai că nu este colonel, așa cum s-a lăudat, dar nu a zburat pe niciun avion militar, nici măcar ca ”pasager” la vreun miting aviatic! Fabulații și impostură!

Cu ocazia cercetărilor mele am mai aflat două lucruri interesante. Sursa mea din S.U.A., un senator mi-a spus, printre altele, că dacă un individ este colonel în armata S.U.A., chiar retras, este aranjat financiar pe toată viața, are o grămadă de facilități sociale și acest grad se obține după un stagiu destul de lung. Nu este ca la noi în țară, unde în maxim 10 ani, cu pilele aferente, se poate ajunge și la gradul de general. A doua chestie interesantă pe care am aflat-o, este faptul că în centrul Bucureștiului există oficial o firmă care culege date despre toți cei care au tangență cu S.U.A. și serviciile guvernamentale oferite de această țară.

Revin la Nilă. În ceea ce privește ”masteratele” și doctoratul, vă spun doar atât: dacă dvs. posesor de licență, chiar neveridică, doriți să deveniți ”doctori” într-o anumită profesie, universitatea sorboneză este printre universitățile din lume care vă vinde acest titlu, cu o sumă de până în 20 de mii de euro. Și vă acordă, ca și în cazul lui Nilă, titlul onorific de ”doctor”, fără a însemna că sunteți doctor în știința respectivă, cu adevărat! ”Doctorat în Economie” - (Ph.D.Econ.) din C.V.-ul și cartea de vizită a lui Nilă, este o impostură bazată pe o chestie onorifică, fără valoare în domeniul respectiv. Înceea ce privește ”Facultatea de la Romande”- Franța, nu este altceva doar un simplu program al ”Colegiului juridic franco-roman de studii europene”, și este este o cooperare între Universitatea Paris 1 Pantheon–Sorbonne și Universitatea București, care eliberează ambele, concomitent, un titlu de licență. Dacă îți iei licența la Sorbonna, o echivalezi și la București, și ai două diplome deodată!

În ceea ce privește aberația că a fost consilier de campanie și ulterior consilier special/economic la Casa Albă, în administrația Reagan, este o altă fabulație și impostură a ”moderatorului teve” Nilă! Individul a cotizat, ca simpatizant, cu o sumă modică, la fondurile de campanie ale lui Reagan!

Oameni buni, gândiți-vă că acest individ își dă cu părerea de ”ecspert” la televiziune, emite ”judecăți de valoare” cu tentă de paradigme!!

Nici nu mai are rost să intru în detaliile C.V.– ului său, pentru că este plin de făcături. Am exemplificat destul asupra acestui aspect.

Doar atât vă mai spun: gândiți-vă că impostorul a fost numit de către PNL ”șef de campanie al lui Crin Antonescu” pe baza a, și citez: ”În perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în S.U.A, dintre care șapte pentru cursa prezidențială”...

Conform spuselor lui Nilă, în anul 1990 acesta se află la Johannesburg, în Africa de Sud, unde înfințează – în 1992 – firma ”Schneker van Wyk & Pearson”. Perioada 1991-1992 este pentru Nilă o perioadă mai mult de amușinat politicieni și oportunități de afaceri în România! Și ”intrarea” și-o face prin intermediul unor foști ”revoluționari” precum Traian Băsescu și Raymond Luca. Nilă deschide la Constanța o reprezentanță a ”Schneker van Wyk & Pearson” și devine la sfârșitul anului 1991 ”consilierul onorific” al Băsescului, la Ministerul Transporturilor. Mai târziu avea să fie tot ”consilier onorific ” al senatorului Luca!

La acea dată - 1993, Nilă intra în cârdășie de afaceri cu Raymond Luca, deputatul PNL-AT care ce credeți?! Raymond ăsta făcea parte din ”Comisia parlamentară pentru Dosarul Flota”! Și chiar liberalul Luca spunea: ” prietenul meu Dinu Patriciu m-a rugat să am grijă de Traian Basescu, adică nu cumva sa pățească ceva rau"! Cu Patriciu a fondat PNL după 1989, și a fost și partener de afaceri.

O precizare. Raymond Luca avea să devină și senator liberal. Dar iată succint despre el: Luca este născut pe data de 17 octombrie 1954, la Sverdlovsk, astăzi Ekaterinburg în Rusia. A fost deputat de Sibiu în legislatura 1992-1996, pe listele partidului PNL-AT (Aripa Tânără) și senator PNL în legislatura 2008-2012, în circumscripția 43 pentru românii din America de Nord și din alte state, și ”Președintele Comisiei pentru problemele Revoluționarilor” din Senatul Romaniei; și membru în Comisia pentru Politică Externă. În prezent este ”ușchit” în S.U.A., după ce a avut grijă ca ”organele din România” să-l facă scăpat. Pot să vă dau adresa și datele de contact, dar nu mai are rost. Raymond Luca este cel care a decis, și Băsescu a semnat, ca martirul colonel Gheorghe Trosca să nu fie recunoscut ca ”erou-martir”, chiar dacă a murit împreună cu colegii săi în ambuscada de la Min. Apărării. Și a fost decapitat... Dar asta este altă poveste...

Va urma.

Veți afla că Nilă a făcut afaceri și în energie, ”a spălat” bani, a avut de-a face și cu ”afacerile flota”, dar ”justețea” și legislația i-au fost ”aplicate” în beneficiul personal al acestuia.

Citiți și Horațiu Rădulescu: Afacerile pandemizatului vaccinist Bogdan Chirieac. 7 episoade