ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Umilință fără precedent pentru români venită chiar din Ucraina, stat artificial care ar putea fi invadat în orice moment de Rusia și pentru care autoritățile de la București se dau peste cap ignorând de ani de zile ticăloșiile tovarășilor lor de la Kiev la adresa conaționalilor noștri din teritoriile ocupate de fosta URSS, Maramureșul istoric, Ținutul Herța, nordul Bucovinei și sudul Basarabiei, Bugeac plus Insula Șerpilor.

Anunțul vine din partea președintelui ucrainean, comediantul Volodimir Zelenski, transmite Capital. Despre ce este vorba? Cu ocazia Zilei Unității Ucrainei, 16 februarie, într-o postare oficială, președintele-actor ucrainean a transmis un mesaj care vine ca o lovitură pentru românii din Ucraina supuși deznaționalizării și ca o dulce dezmierdare pentru conducerea formală a României, preocupată mai mult de soarta statelor africane

„Ziua aceasta este a noastră”, a transmis actorul de comedie ucrainean Volodimir Zelenski, de Ziua Unității. De menționat este faptul că acest lucru nu a fost însă valabil și pentru românii care trăiesc acolo, observă sursa citată.

Mai exact, în mesajul postat de liderul ucrainean sunt menționați ucrainenii, rușii, tătarii și ungurii, dar nu și românii, deși sunt a treia cea mai mare comunitate etnică din Ucraina, cu peste o jumătate de milion de membri. Practic, după triburile ucrainene, așa numiții haholi, și ruși, românii sunt conducătorii de facto a unei treimi din statului inventat de Stalin.

De observat că Zelenski îi gâdilă pe unguri deși Ungaria și comunitatea maghiară din Ucraina s-au manifestat vehement - și îndreptățit - împotriva legii anacronice și antieuropene prin care se interzice limba maternă în școli, în timp ce Ministerul de Externe al României, așa cum ne-a obișnuit, a protestat prin muțenie, probabil ministrul nostru de resort - Trabucel, cum l-a poreclit maestrul Cristoiu - fiind surprins la momentul anunțului cu gura plină. De la vreun trabuc.

În corectitudinea politică a actorașului de la Kiev, în mesajul oficial sunt menționați și... cei care vorbesc prin semne, adică muții. Deducem că aceștia ar fi, de fapt, românii...

Este păcat că Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy, al cărui bunic a luptat cu vrednicie în Armata Roșie și al cărui străbunic a pierit în Holocaust, discriminează azi pe față o minoritate... majoră, ca cea românească.

Același comunicat, cu aceeași omisiune discriminatorie, a fost publicat de asemenea și pe site-ul oficial al Președinției Ucrainei.

Iată de ce dorim statului artificial creat din mâzga fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene o spargere cât mai ușoară!

Dacă Take Ionescu îi considera pe bună dreptate pe ruși drept dușmanii naturali ai României - și agresiunea bolnavă a rușilor continuă și azi asupra Istoriei României (să vedem comunicatele demente ale Ambasadei Rusiei la București) cât și a românilor din Basarabia, și în special asupra preoților Mitropoliei Basarabiei (apropo, rusnacilor, când ne dați Mănăstirile înapoi?), credem că se pot adăuga liniștiți pe lista lui Take și ucrainenii, respectiv actorii și cascadorii care se perindă la lustruit șaua calului troian Ucraina cu voie de la stăpânirea Mumei Rusia, cât și, de asemenea, dușmanii din interior, pe care îi găsim bine înfipți în ministerele de forță și la conducerea mută a României.

Românilor din Ucraina, după cum se vede și azi, Stalin și actorul rus LIBERTATE N-AU ADUS.

Iată și mesajul injurios al actorașului de la Kiev, pentru care Iocatarul de la Cotroceni o să-l certe, probabil, în limba swahili, învățată recent la summitul african „de urgență” de la Paris:

Volodymyr Zelenskyy took part in the solemn raising of the State Flag of Ukraine on the occasion of Unity Day

16 February 2022 - 10:35 

On the Day of Unity, February 16, President Volodymyr Zelenskyy took part in a solemn ceremony of raising the State Flag of Ukraine.

In his presence, the orchestra performed the National Anthem. Warriors of honor guard raised a blue and yellow flag.

"Together we mark the Day of Unity! Unity of a great people of great Ukraine! This day is ours. Of those who live on the right and left banks of the Dnieper. In cities and villages. Near the Carpathians and spoil tips. On the coast of the Black Sea and the Sea of Azov. Who speaks Ukrainian, Crimean Tatar, Russian, Hungarian or sign language, and together - create Ukraine not in words but in deeds!" said Volodymyr Zelenskyy.

According to the President's decree, today, on the Day of Unity, at 10:00 the National Flag was hoisted on houses and buildings, and the National Anthem was played in all settlements of Ukraine.

President.uau