ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oameni buni, ne-am intors in timp! Am intrat deunazi intr-un mare magazin si m-am trezit fata in fata cu renumitele delicatese de pe vremea comunismului. Da, ati ghicit, s-au intors ghearele de pui !

Un euro kilogramul de gheruțe, ca sa poa' sa ia tot cetateanul necajit, inclusiv premierul care ne-a aratat recent cum se chiverniseste el cu cativa lei. Culmea ironiei, pe raft, deasupra pungilor cu gheare, scrie "bunatati de soi"!

Pentru cei care nu cunosc, inainte de 1989, ghearele de pui erau un fel de simbol al saraciei. Doar ca Ceausescu ne-a tinut rupti in dos si cu gheare in magazine ca sa plateasca niscaiva datorii externe. Astia de azi ne-au adus in sapa de lemn si au inglodat si tara in datorii. Acum 34 de ani cand l-am dat jos pe Ceausescu nu-mi trecea prin cap ca vom ajunge sa traim mai rau decat traiam atunci. Parea inimaginabil. Si totusi ceea ce se intampla e real.

Ma uit prin magazine si vad oameni care isi numara ultimul ban ca sa puna ceva in cos. Nu mai exista absolut nici un produs ieftin! Pestele, burta, branza, malaiul, cartoful, ceapa, uleiul erau de baza in meniul romanului, indiferent de situatia financiara. Acum, toate, fara exceptie, au luat-o razna.

Si Ciolacu ne face demonstratii de cum se traieste bine in Romania cu bani putini. Cand intri intr-un magazin, vei vedea ca locul cel mai aglomerat e lada saracului, frigorifica unde sunt aruncate produsele aflate in prag de expirare. Acolo da lumea navala prima oara, doar, doar s-o gasi ceva mai ieftin. Doar ca nu mai e nimic ieftin.

Ieftini sunt doar politicienii romani care ne-au vandut fara scrupule