ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „... Avem un neamț, în sfârșit, în șandramaua asta de țară, to fix it, s-o repare...” (Stelian Tănase, 18 noiembrie 2014, COTIDIANUL. ro)
...................................................................................................................
Până acum, cred, îi mai sugerau consilierii, așa, discret: „...Domnule președinte, să nu vorbiți prea mult... să nu vă obosiți... știți, numai strictul necesar...” Deoarece, tăcând, minciuna cu „neamțul lucrului bine făcut” putea fi perpetuată de către cei interesați măcar până „se alegea” și-a doua oară... Dar de-acum, când el e spre sfârșitul celui de-al doilea mandat, nu-i mai spune nimeni să se abțină, căci după 9 ani chiar nu mai are importanță că-l vede poporul cât e de tontul-tonților! pe cine ar mai putea interesa?

L-au ținut în vitrină ca pe HIBERNATUS atâția ani, în timp ce l-au prezentat ca pe-un Micky Mouse pe Ponta și ca pe-o tută supremă pe Veorica. Iar o mare parte din populație i-a crezut și de aceea mulți cetățeni s-au „tras în poză” sau în selfie-uri istorice declarând cu satisfacție că nu l-au votat pe mincinosul de Victor Ponta și nici pe tuta de Veorica Dăncilă, ci ei au pus cu inteligență ștampila pe „minunea din noiembrie” (după cum s-a exprimat, fermecată, în 2014, Oana Stănciulescu), minune lungă de doi metri fără căciula de nutrie și de vreo trei metri cu căciulă cu tot!

Așa că acum, dacă nu-i mai spune nimeni să fie tăcut și misterios, Klaus crede că e liber la discursuri din capul lui. Iar din capul lui ies, în neștire, numai astfel de panseuri:

„Este 1 septembrie, este Ziua Deltei Dunării, și de aceea am decis, împreună cu Prima Doamnă Carmen și cu întreaga delegație, să venim astăzi aici, la dumneavoastră în vizită. Am vizitat locuri FOARTE FRUMOASE, am fost în zona lacustră Somova-Parcheș. Este o zonă FOARTE SPECIALĂ (!!!!, n.n.) și specialiștii sunt de părere (!!!, n.n.) că este o zonă unică în Deltă, noi suntem de părere că este FOARTE FRUMOASĂ această zonă. Am avut o discuție aplicată, FOARTE BUNĂ cu cei care m-au însoțit astăzi... Ce pot să spun – Delta Dunării este o zonă SENZAȚIONAL DE FRUMOASĂ... Delta Dunării este un LOC MIRIFIC pentru cei care vin în vizită (!!!, n.n.). Delta Dunării este locul în care și din care trăiesc localnicii (!!!, nuuu... și noi care am crezut că localnicii din Delta Dunării trăiesc în Sibiu sau în Baia Mare, n.n.), oamenii locului (!!!, n.n.), dar mai este mult mai mult de spus despre Delta Dunării, este un loc cu FRUMUSEȚI APROAPE INIMAGINABILE. Este un loc cu un potențial deosebit... cu oportunități la tot colțul (!!!, n.n.).”

Nu râdeți, căci are dreptate, zău. Exact așa este! O zonă FOARTE SENZAȚIONAL DE FRUMOASĂ ȘI MIRIFICĂ, PRECUM ȘI FOARTE INIMAGINABIL DE UNICĂ ȘI SPECIALĂ! Și cu multe colțuri, toate cu oportunități într-nsele! Ei, dar cât ar fi Delta Dunării de mirifică, stați să vedeți că există și problemuțe:

„Dincolo de aceste lucruri FOARTE FRUMOASE, trebuie să vedem însă și care sunt problemele. Probleme sunt începând de la pescuitul excesiv, la probleme poate de turism care poate fi mai FRUMOS organizat pentru cei care vin (nu și pentru cei care pleacă, desigur, n.n.), sunt locuri EXTRAORDINAR DE FRUMOASE pe care nu le văd de obicei turiștii (!!!, n.n.), mulți trec cu barca cu mare viteză și... este păcat și aici mai avem FOARTE multă muncă de convingere de dus (!!!, ei las’ că de-acum, dacă ți-au auzit sfatul, nu vor mai face așa, ci vor micșora viteza bărcii, sunt convinsă! n.n.). Sunt probleme care, la prima vedere nu apar (!!!, n.n.), probleme legate de poluare (...). Chiar am vorbit cu domnul guvernator despre poluare cu microparticule de plastic care, sigur, nici nu se văd (!!!, n.n.), dar există și este măsurabil impactul (!!!, n.n.). Și, sigur, există un impact major al schimbărilor climatice și aici lucrurile devin complicate (hai dragă, cât poate să fie de complicat pentru cineva care a reușit să înțeleagă DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA?, să fim serioși! n.n.).”

Ajungând la pasajul acesta al discursului, m-a trecut așa, un fior, gândindu-mă că nu ne străduim destul să salvăm planeta. Și nici bine nu m-a trecut fiorul, că președintele a și rostit:

„Aici trebuie să ne străduim cu toții să prevenim schimbările climatice dramatice care ar putea să apară. Pentru asta există conceptul de renaturare și am văzut deja câteva zone, inclusiv acum când am fost la Muzeu am văzut zona renaturată Zaghen. Este foarte important să se continue pe această linie, dar este important să se continue într-un fel sustenabil (!!!, n.n.). Să renaturăm Delta, dar să ținem cont și de nevoile comunităților locale, să avem un turism ecologic care arată turistului mai multe frumuseți (!!!, n.n.) și, în același timp, duce la o gestionare mai bună a întregii Delte (!!!, n.n.).”

V-am mărturisit, prieteni, că eu citesc deseori, pe pagina PRESIDENCY. ro, declarațiile președintelui sau îi ascult discursurile. Și totuși... totuși... uneori mi se pare incredibil. Nu se poate ca ACESTA să fie președintele României! Această paiață întinsă pe verticală. Această necuvântătoare care s-a dat de trei ori peste cap și a căpătat, brusc, limbariță. Această termită bosumflată, că asta a ales România, o insectă încremenită în propriul său proiect de isopteră egoistă, adică un-ceva-ce-nu-se-poate, un „klaus-contra-naturii”!!!

De aceea aș vrea să-l întreb astăzi pe Stelian Tănase, omul pe care nu-l sperie Vijuliile naturii:

„Ei bine... sunteți mulțumit de felul în care a reparat Klaus Iohannis, timp de nouă ani, «șandramaua asta de țară»? ...sau, dacă ar fi să citez din Ilf și Petrov, «...vă place tablouașul», Stelian Tănase?