ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cincisprezece cadavre au fost recuperate luni din jurul spitalului Al-Shifa, după retragerea armatei israeliene din zonă în urmă cu două săptămâni, au declarat pentru CNN locuitori din Gaza și echipaje medicale, informează News.ro, citat de Știripesurse.

Lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții din nordul Gaza au căutat ceea ce ei cred că sunt gropi comune și i-au căutat pe cei dragi după ce au declarat că forțele israeliene au ucis sute de palestinieni și le-au lăsat trupurile să se descompună în timpul asediului de două săptămâni asupra complexului.

Sute de cadavre au fost recuperate din zonele din jurul complexului spitalicesc de când s-a încheiat asediul la 1 aprilie, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al Apărării Civile din Gaza pentru CNN.

Cadavrele sunt peste tot

Un videoclip filmat luni de CNN arată lucrători medicali, unii dintre ei purtând veste cu însemnele ONU, care se plimbă prin incintă peste mormane de nisip, dezgropând cadavre. Saci de cadavre albi pot fi văzuți pe marginea locului de excavare, unii marcați cu un text pe care scrie "corp neidentificat", iar alții cu nume de persoane pe ei.

"Astăzi îmi iau rămas bun de la mama mea, care se afla în spitalul Al-Shifa în timpul invaziei și atacului vicios al ocupației israeliene asupra acestui complex medical care a fost transformat într-o mare masă de moloz", a declarat Mohammad Al-Khateeb, un locuitor din Gaza, pentru CNN. "Armata israeliană a privat pacienții, asistentele, medicii și persoanele strămutate de apă, medicamente și alimente".

Mama lui Al-Khateeb, Khawala Al-Khateeb, avea 75 de ani când a fost adusă la spital, cu trei zile înainte de asediul militar israelian asupra complexului și a cartierului înconjurător Al-Rimal, și a fost ucisă trei zile mai târziu, a spus el. CNN a contactat Forțele de Apărare Israeliene (IDF) pentru a comenta aceste acuzații, dar nu a primit niciun răspuns.

Waleed Abu-Laila a declarat pentru CNN că și-a căutat mama de când s-a încheiat asediul israelian asupra spitalului, la 1 aprilie. Luni, el a spus că i-a găsit trupul și că a reușit să o identifice doar "după semnele specifice de pe picioare și mâini", de când i-a fost amputat un deget de la picior și un deget de la mână în noiembrie. Înregistrarea video îl arată pe Abu-Laila deschizând o pungă albă pentru cadavre, dezvăluind corpul descompus al mamei sale.

"Spitalul a fost blocat din toate părțile și erau cadavre împrăștiate peste tot, strivite pe străzi de șinele tancurilor. Când am primit un apel să vin să verific cadavrele neidentificate, am deschis o pungă pe care era scris "neidentificat" și am găsit imediat corpul mamei mele descompus", a declarat el.