ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce spațiul Schengen original este pe cale de dispariție și libertatea de mișcare a civililor este tot mai îngrădită, NATO dorește în loc un Schengen în care soldații și armamentul să se deplaseze nestingherite.

În calea liberei deplasări a civililor se ridică tot mai multe piedici. Spațiul Schengen însuși este pe cale să devină trecut.

Pare să fie vremea bocancilor, care au dreptul să zburde liberi pe unde poftesc. Și a tancurilor care să calce în șenile, fără aprobare specială, orice graniță le stă în cale.

Generalul locotenent Alexander Sollfrank, șeful NATO pentru Logistică în Europa a declarat pentru Reuters că situația este gravisimă. Evident, din cauza pericolului pe care îl reprezintă Rusia.

De aceea, trebuie luate măsuri urgente.

Așa cum știm de la 11 septembrie 2000, și mai ales de la Covid încoace, orice Criză aduce cu sine tăierea cu barda a drepturilor civile și înlocuirea lor cu o nouă ordine socială cazonă, în care civilul nu are dreptul să miște în front.

Nu trebuie să așteptăm un război cu Rusia pentru a lua măsuri, se răstește Sollfrank.

„Timpul ne presează. Ce nu facem pe timp de pace nu va fi pregătit pe timp de război.”

Ce trebuie făcut urgent? Un „Schengen militar”, ne informează generalul NATO.

În mod ciudat, spune el, extinderea NATO cu peste 1000 de kilometri către Răsărit a creat multe probleme. Nu Rusiei, ci Alianței înseși.

Sollfrank explică:

„Extinderea spațiului, faptul că nu toate trupele sunt amplasate în față – toate acestea înseamnă că Alianța trebuie să fie rapidă în deplasarea trupelor din bazele lor spre locurile potrivite pe flancul estic.”

Or, vai!, în stadiul actual, NATO este nevoit să se supună unei serii de reglementări naționale impuse de țările membre, de la preavizul necesar pentru expedierea muniției până la autorizări speciale pentru deplasarea convoaielor militare.

Această situație este de nesuportat, afirmă generalul NATO. Ea trebuie să înceteze, pentru că este foarte periculoasă.

Este nevoie de un „Schengen militar”, o zonă de liberă circulație, în care soldații, armamentul și muniția să se miște nestingherite (id estfără control) prin Europa.

Fără să țină cont de națiuni și de granițe.

Odată aruncată Ideea în spațiul public, sper că nu se îndoiește nimeni că ea va deveni în scurt timp realitate.

Românul nu trebuie să dispere că nu a mai apucat să intre în Schengen și să vadă ce înseamnă adevărata libertate de mișcare după care a tânjit zeci de ani în comunism.

Grație noului „Schengen militar”, va putea să își scoată scăunelul la drumul mare și să admire defilarea tancurilor britanice, soldaților germani, obuzierelor franțuzești și rachetelor americane.

Dacă nu merge românul în Occident, vine Occidentul la el. Cu tot armamentul din dotare.

Desigur, unii ar putea spune că asta miroase a ocupație militară.

Însă aceștia sunt cu siguranță niște putiniști scârbavnici.