ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițial articolul următor se dorea a fi doar un răspuns la articolul Prof. Fițiu de pe ActiveNews, dar pentru că politica acestui Site este ca coloboratorii să nu se „dueleze,” mă văd nevoit să scriu aici și să postez doar un link pe ActiveNews, cu speranța că va fi publicat!

Domnul profesor Fițiu susține, nici mai mult nici mai puțin, decât să renunțăm la laptele de vacă, datorită cantității lui sporite de hormoni! Argumentația dumnealui se bazează pe cartea profesorului francez Henri Joyeux,  care este convins că acești hormoni sunt răspunzători de cazurile de cancer, tot mai dese, la băutorii de lapte! (adică la mai toată lumea)

Nu am citit cartea și nici nu am nevoie să o fac, pentru că în lumea stiintifică, o să găsiți pe orice temă, argumente pro și contra, pentru orice! Studii care întăresc concluziile pe care le dorește de obicei, cei care plătesc aceste studii! Și o să găsiți oameni convinși de o idee, sau alții care li se pare această idee de-a dreptul absurdă! Cel mai bun exemplu este virusul corona, cu tot ce tine de el, unde profesorii de microbiologie nu se pot pune de acord de doi ani de zile și în timp ce unii ne îndeamnă să ne vaccinăm, alții ne spun că asta e pură sinucidere!

Dar să ne întoarcem la vacile noastre!

Este posibil ca hormonii din lapte să dăuneze sănătății? Da, este posibil și probabil!

Dar nu cei naturali! Dacă cei naturali ar avea o astfel de vină, deținătorii de vaci ar fi dispărut de mult până acum, pentru că laptele și produsele din lapte, sunt hrana de bază, de mii de ani! Dumnezeu când a făcut vaca a stiut deja că ea o să hrănească omul, cu laptele și carnea ei! Doar când omul a început să „modifice” vaca pentru rentabilitate au început și problemele!

Hormonii care se folosesc pentru o creștere mai accelerată, ca și toate antibioticele, sau restul de medicamente, folosite în zootehnie, au cu siguranță un efect nociv! Nu în ultimul rând omogenizarea, care face ca laptele să nu se strice cu săptămânile, sticlele de plastic sau cutiile cu aluminiu, în care e păstrat laptele, au și ele vina lor!

Să renunțăm la lapte, pare calea simplă, dar ea este imposibilă, oricât de mulți și puternici dușmani ar avea bietele văcuțe! Pentru că de la o vreme la mai marilor noștri li s-a pus „pata” pe vaci! De la prințul Charles până la Bill Gates tot mai mulți auto-crezuți dumnezei vor să dispară vacile! V-ați intrebat de ce? Întrebați batrânii care au trecut prin foamete!

Dacă nu am renunțat la ele din cauza „vacii nebune,” atunci ni se cere să o facem pentru că ne distrug ozonul și dacă nici asta nu ne convinge, uite că ne și îmbolnăvesc și nu de o boală oarecare, ci de cancer!

Argumentația cu „românii au trait cu oi nu cu vaci” cade și ea nu doar pentru ca românii nu au trăit cu multe, care acum sunt constant în alimentație (cartofii de ex) ci si pentru că dacă ar exista doar oi și ele ar fi supuse tratamentelor hormonale, selecției, pentru o rentabilitate mai bună!

Sunt lucruri mult în ultima vreme care nu sunt VOIT gândite până la capăt și tot atâtea decizii pripite! Să ne aducem aminte cum s-a renunțat pripit la energia atomică sau din exploatarea cărbunelui, pentru ca acum să dăm din colț în colț! Cum am „sancționat” Rusia ca acum să nu mai știm pe unde scoatem cămașa! Și câte și mai câte! „Vaca dușmanul pământului” se înscrie pe aceleași coordonate!

Ioan Sperling

Nota Redacției: Mulțumim distinsului nostru colaborator Ioan Sperling, cititor fidel al ActiveNews. Orice duel e acceptat atunci când e elegant și naște schimburi folositoare de idei. Doamne, ajută!