ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se spune că un „Da!” scurtează cu 80% o discuție! Nu am verificat și nici nu prea știu cum ai putea-o face, dar e sigur că discuțiile sunt mai scurte, când toată lumea e de acord!

Un „Nu!” însă îți asigură mai mult respect, decât 80 de „Da!„-uri! Problema este că nu fiecare e capabil să spună „Nu!” iar când „fiecare” înseamnă reprezentanții unui popor, lipsa de respect se răsfrânge asupra întregului popor, căruia i se va spune lui, tot mai des, de către tot mai multă lume, „Nu!”

Când am cerut să intrăm, ca niște dobitoci ce suntem, în UE, ni s-au pus tot felul de condiții, iar noi le-am acceptat pe toate, de parcă am fi intrat direct în rai! Rezultatul îl vedem: dintr-o țară fără datorii, cu oarecare industrie, cu producție agricolă, am ajuns în UE plini de datorii și dependenți de import, inclusiv la grâu! O piață de desfacere a produselor de mâna a doua a Europei, cu prețuri de mâna întâi! WC-urile de lemn au rămas tot în fundul grădinii!
Am vrut în NATO și am acceptat tot ce ni s-a cerut, iar rezultatul se vede: suntem târâți într-un război în care nu avem nici un interes! Apărăm o Ucraină care are teritorii românești și în care românii de acolo, sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua! Să nu mai vorbim de fetele care dispar în zonele cu unitați militare, sau de dreptul americanilor de a ucide pe oricare dintre noi, nepedepsiți!

Ni s-a cerut sa primim emigranți într-o țară ca a noastră, unde sunt destui localnici mai slab îmbrăcați ca aceștia și fara smartphoane de ultima generație cum au toți!

Am spus tot „Da!” dând bucuroși din coada!

Am facut întotdeauna ce ni s-a cerut și nu am îndrăznit niciodată să spunem „Nu!”
Rezultatul îl vedem acum cu intrarea în Schengen; ni se spune „Nu!” pentru că mai este înca ceva de furat, probabil!

Sunt convins că dacă am schimba chiar acum, în ceasul al 12-lea, acest „Da!” perpetuu, in „Nu!” ne-ar merge mult mai bine și ar fi mult mai avantajos pentru noi! Și nu trebuie să fi analist politic, sau economic, pentru asta! Nu trebuie să fi studiat la Oxford! Ajunge să fi vânzător, sau cumpărător de varză, sau porci, sau orice altceva, într-o piață! Dar probabil politicienii noștri nu cumpără ei personal, niciodată!

Ia să începem să amenințăm cu ieșirea din UE, sau din NATO, sa vedeți cât de bună și pregătită de Schengen, devine brusc România!

Ia sa amenințăm cu apropierea de China, de Rusia!

Cu refuzul de a mai juca după fluierul lui Ursula!

Ia să începem să arătăm ca sub zdrențele în care am ajuns să trăim, din cauza lor, există totuși mușchi!

Ia să nu mai fie nimeni sigur de „Da!”-ul din România, să vedeți cum începe să curgă apa și la moara noastră!

Niciodată nu e prea târziu iar după primul „Nu!” al doilea vine mult mai ușor si poate de al treilea nu mai este nevoie!